"Mistäs tuo oikein ilmestyi?" – Espooseen kohosi täysin yllättäen satametrinen piippu, jota ei voi olla huomaamatta

Kehä kolmosen varteen ilmestyi korkea torni – Tältä se näyttää 0:25

Korkean piipun ilmestyminen maisemaan on saanut Espoossa aikaan ihmetystä.

Katso yläpuolelta: Tältä näyttää Espooseen ilmestyny satametrinen piippu!

Nopeasti kohonnutta piippua arvuuteltiin muun muassa Facebookin Puskaradio Espoo -ryhmässä ja onpa satametristä piippua ihmetelty kovasti kehä kolmosen autoilijoidenkin keskuudessa.

Mistä tämä piippu sitten ilmestyi ja mikä se edes on?

Kyseessä on Blominmäen tulevan jätevesipuhdistamon piippu, joka valmistuessaan puhdistaa Kirkkonummen ja Espoon jätevedet.

Jätevedenpuhdistamoa rakennetaan vielä yli kolme vuotta

HSY:n toimialajohtaja Tommi Fred myöntää, että piipun rakennustahti on ollut toimelias ja noin satametrinen piippu ilmestyi Espoon siluettiin varsin ripeästi.

– Piippu nousi liukuvaluna varsin vauhdikkaasti ja se tosiaan muutamassa viikossa tuli puiden takaa jo ylös. Se on nyt jo varsin näkyvä maamerkki, Fred kertoo.

Suomenojan jätevedenpuhdistamon korvaava laitos tullaan ottamaan käyttöön vuonna 2022. Fredin mukaan kyseessä tulee olemaan erittäin moderni puhdistamo, josta on hyötyä espoolaisten lisäksi myös kaikille suomalaisille.

– Jätevedet puhdistetaan laitoksessa todella paljon tehokkaammin. Espoolaisten, suomalaisten ja miksei Itämeren ympärillä asuvienkin kannalta hyvä, että niin ravinteet kuin fosforitkin poistuu tehokkaasti. Tällöin meren tila osaltaan paranee.

Katso yläpuolelta, miltä noin korkea piippu oikein näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat