Yli 700 NHL-ottelun Tuomo Ruutu sai virallisen kasteen Suomen valmennustehtävissä – allekirjoitti silmiin pistäneen piirteen Nuorista Leijonista

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueen valmennuksessa toimii NHL:stä tuttu kasvo, ex-hyökkääjä Tuomo Ruutu. Urallaan muun muassa maailmanmestaruuden voittanut Ruutu teki virallisen debyytin uusissa tehtävissä, kun Suomi kohtasi Ruotsin.

Uransa aikana NHL:ssä 735 runkosarjaottelua pelannut Ruutu liittyi Jussi Ahokkaan johtamaan valmennustiimiin tänä syksynä.

Suomen aikaan torstain vastaisena yönä pelattu ottelu oli Ruudulle ensimmäinen virallinen kamppailu valmentajana.

– Oli tosi jännittynyt, mutta samalla myös hyvä ja latautunut fiilis pelin alla. Se on kuitenkin ihan eri asia, kun tullaan kisoihin, jos vertaa harjoituspeleihin, Ruutu mietti MTV Urheilulle.

– Alkuseremonioiden sun muiden kohdalla tuli fiilis, että nyt mennään, Ruutu tunnelmoi.

Ruudulle valmentajadebyytistä jäi kuitenkin karvas loppumaku. Ruotsi kun päihitti Suomen lukemin 2-1.

– Fakta on se, että Ruotsi oli parempi ja me emme päässeet parhaimpaamme. Tässä on paljon parannettavaa, Ruutu myönsi.

Tuore valmentajakasvo allekirjoitti silmiin pistäneen piirteen Suomen joukkueesta. MM-turnauksen alku meni vihkoon ylilatautumisen takia.

– Vaikea sanoa tarkalleen, mutta ehkä itsellekin jäi vähän sellainen kuva. Ja jos jätkät ovat sanoneet niin, niin varmaan se oli sitä. Siltä se vähän näytti.

– Sen takia tämä kaivelee, kun ei saatu ihan parasta irti. Pitää mennä vain eteenpäin, Ruutu jatkoi.

Nuorilla Leijonilla on sauma päästä voittokantaan kiinni heti perjantain vastaisena yönä, kun ohjelmassa on ottelu Kazakstania vastaan.

Vaikka Kazakstan on lähtökohtaisesti Suomen lohkon heittopussi, ei tätä tule Ruudun mukaan miettiä ”sen enempää”.

– Jos avauserä meni nyt vähän vihkoon, niin sitten vain sellaisella ”aivot narikkaan” -meiningillä. Nyt kun rupesimme lopussa luistelemaan, pelaamaan ja kun olimme aktiivisia, niin saimme pyörityksiä Ruotsin päätyyn ja homma toimi. Saimme maalipaikkoja ja saimme hankittuja jäähyjä. Jos teemme noin jatkossakin, niin tulemme voittamaan vielä monta jengiä tässä turnauksessa, Ruutu uskoo. 

Lue myös:

    Uusimmat