Leijonien pelistä puuttuu tärkeä elementti – Olli Jokinen: "Ei ihan sitä, mitä aikaisemmin"

Tällaista ei Jukka Jalosen Leijonissa ole totuttu näkemään – Olli Jokinen tunnistaa selkeän eron aiempaan 1:05
Tällaista ei Jukka Jalosen Leijonissa ole totuttu näkemään – Olli Jokinen tunnistaa selkeän eron aiempaan.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueella on takanaan kaksi ottelua MM-kotikisoista, ja on analyysin aika. C Moren asiantuntija Olli Jokinen kertoi Huomenta Suomen Herätys Leijonat -osiossa näkevänsä Leijonien pelissä epätyypillisiä piirteitä.

Leijonat hävisi avausottelussaan Yhdysvalloille maalein 1–4. Lauantain toisessa ottelussa tuli helpotusta, kun Saksa kaatui tiukan otatuksen jälkeen 4–3.

C Moren asiantuntijat Ari Vallin ja Olli Jokinen näkivät Saksa-ottelussa perjantain MM-avausta paremman Leijonat, vaikka ongelmiakin oli.

– Alussa näki jo, että oli aika hyvällä pelipäällä jätkät henkisesti. Kovaa tultiin alkuun, olisi voinut tulla enemmänkin tulosta, Vallin tiivisti pelin kulun.

– Meinasi jossain vaiheessa vähän kärsivällisyys loppua. Pikkuisen jäähyilyä, pikkuisen meinasi jänne katketa, mutta onneksi riitti loppuun asti.

Myös Jokinen näki Leijonien pelissä jo parempia elementtejä. Silti hän hän sanoo, että Leijonien pelistä on kahdessa ensimmäisessä ottelussa paistanut Jukka Jalosen joukkueelle epätyypillinen ominaisuus.

– On totuttu näkemään Leijonat erittäin kurinalaisena ja kiekkovarmana joukkueena. Nimenomaan niin, että siitä kiekosta pidetään huolta ja jonkinlainen jämäkkyys on vaihdosta toiseen pelissä läsnä, Jokinen avaa havaintojaan.

– Nyt kahdessa pelissä ei ole nähty vielä sitä. Ollaan matkalla sinne, mutta ei ole ollut ihan sitä, mitä aikaisemmin on ollut.

Seuraavan kerran Suomi pääsee mittaamaan tasoaan maanantai-iltana, kun vastaan asettuu Ruotsi.

Herätys Leijonat -osio nähdään Huomenta Suomessa viikonloppuisin jääkiekon MM-kotikisojen ajan.


Lue myös:

    Uusimmat