Mainos

"Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?" – näin työnantaja haluaa sinun todella vastaavan

Tähän kysymykseen vastaaminen kertoo hyvin paljon hakijan asenteesta ja uskollisuudesta, joilla on työnantajalle hyvin paljon merkitystä pitkällä tähtäimellä.

Kysymys siitä, missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua, on hyvin yleinen työhaastattelukysymys. Tämä kysymys auttaa työnantajaa selvittämään, etsiikö hakija ohimenevää työpaikkaa vai aikooko hän luoda yrityksessä uraa. 

Jos olet hakemassa työpaikkaa, valmistaudu tähän kysymykseen huolella ja lue seuraavat kohdat, jotka auttavat sinua ymmärtämään hieman paremmin työnantajan ajatusmaailmaa.

He haluavat tietää, että olet ajatellut vastaustasi

Davis Wishon työnhakusivusto Happielta neuvoo osoittamaan haastattelijalle, että olet pohtinut tulevaisuuttasi vakavasti. Pitkän aikavälin suunnitelmat eivät kuitenkaan riitä, vaan sinun täytyy osoittaa myös joustavuutta. Osoita, että tavoittelet päämääräsi, mutta ymmärrät myös, että muutokset voivat olla mahdollisia. 

He haluavat tietää, että sinulla on realistisia tavoitteita

Työnantaja haluaa, että sinulla on tavoitteita, mutta varo sortumasta liian kunnianhimoisiin haaveisiin. Epärealististen tavoitteiden mainitseminen ei anna sinusta kovin tasapainoista kuvaa.

– On ihan hyväksyttävää mainita joitain tulevaisuuden tavoitteita organisaatiossa, mutta voi olla hieman yliampuvaa kertoa tavoittelevansa viiden vuoden päästä toimitusjohtajan paikkaa, jos haet alemman tason töitä, Wishon toteaa.

He haluavat kuulla, että haluat kehittyä ammatissasi

Työnantaja ei halua kuulla, että aiot etsiä korkeamman tason töitä tai havittelet lähitulevaisuudessa pomosi paikkaa. Älä kerro työnantajalle havittelevasi jonkun toisen asemaa, vaan ilmaise ymmärtäväsi, että uralla eteneminen vaatii paljon työtä ja aikaa. Wishon neuvoo korostamaan sitä, että haluat kehittyä ammatissasi henkilökohtaisella tasolla.

He haluavat tietää, että olet uskollinen ja lojaali yritykselle

Työnhakijoiden haastatteleminen ja rekrytointi on yritykselle suuri investointi, eivätkä he halua käydä vaativaa prosessia läpi heti uudelleen. Tästä syystä kannattaa välttää mainitsemasta mahdollisuutta alan tai työpaikan vaihtoon, vaikka sellainen vaihtoehto olisikin käynyt mielessä. 

He haluavat kuulla, että työpaikka sopii yhteen tulevaisuuden tavoitteidesi kanssa

Kerro työnantajalle, että toteutat pitkän aikavälin suunnitelmasi tämän työpaikan avulla. Kerro myös, miten aiot kehittää ja edistää organisaation toimintaa tulevina vuosina.

Älä käyttäydy tyähaastattelussa ainakaan näin! 

1:17

Lähde: BusinessInsider 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.