Missä kukee tehohoidon kriittinen raja? HUSin johtajaylilääkäri kertoo: "Tämän jälkeen joudumme ajamaan alas normaalia toimintaa"

2:06
Näin korona leviää Helsingin kaupunginosissa – tältä näyttää pääkaupungin koronakartta juuri nyt.

Nykyisellään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella on tilaa noin 30 tehohoitopotilaalle koronan takia. Tällä hetkellä tehohoidossa on 7 potilasta, kertoo johtajaylilääkäri.

HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo, että mikäli potilaiden määrä kasvaa yli 30:n, heille täytyy raivata tilaa muun hoitotoiminnan kustannuksella.

– Tämän jälkeen joudumme ajamaan alas normaalia toimintaa, jotta mahtuu lisää, Mäkijärvi sanoo.

Mäkijärven mukaan hoitopaikkoja järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että muut hoitoprosessit kärsivät mahdollisimman vähän.

– Siellä tietysti valitaan sellaisia potilasprosesseja, että se haitta on mahdollisimman pieni, niin kuin teimme keväällä. Eli kiireetöntä hoitoa rajoitetaan. 

"Tilanne on vakava"

Mäkijärven mukaan koronatilanne on HUSin alueella tällä hetkellä vakava. Yhtenä merkkinä hän pitää viikon aikana nopeasti lisääntyneiden koronatartuntojen määrää.

– Toinen vakava merkki on, että potilaita on alkanut tulla sairaalaan, ja heissä on myös vanhempia potilaita mukana. On myös nuorempiakin.

– Lisäksi ensihoito kertoo, että he kuljettavat sairaalaan lisääntyvää määrää potilaita, joilla on hengitysvaikeuksia. On monta vakavaa merkkiä ilmassa.

Aiemmin tänään koko Uudenmaan tiedotettiin olevan koronan leviämisvaiheessa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja