Koko Uusimaa on nyt leviämisvaiheessa – alueelle uusia rajoituksia

2:06
Näin korona leviää Helsingin kaupunginosissa – tältä näyttää pääkaupungin koronakartta juuri nyt.

Koko Uusimaa on nyt koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Uudenmaan alueella pääkaupunkiseutu on ollut leviämisvaiheessa jo viime viikosta alkaen.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää uusia rajoituksia ja suosituksia alueelle koko maakunnan siirryttyä leviämisvaiheeseen:

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet kielletään aluehallintoviraston päätöksellä. Lisäksi suositellaan, että yksityistilaisuuksiakaan ei järjestetä – ei edes perhetapahtumia. Poikkeuksena mainitaan pienet, alle 10 hengen muistotilaisuudet.

Kaikki yleisölle avoimet kuntien hallinnoimat julkiset tilat suljetaan kuntien päätöksillä. Rajoituksien mukaan on kuitenkin turvattava oikeus välttämättömiin palveluihin ja asiointiin. Yksityisten toimijoiden suositellaan sulkevan vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.

Kaikki aikuisten kunnallinen ryhmäharrastustoiminta keskeytetään kuntien päätöksellä. Yksityisten tahojen toivotaan toimivan samoin.

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, vapaan sivistystyön oppilaitokset yli 15-vuotiaiden osalta, ammattikorkeakoulut ja yliopistot siirtyvät etäopetukseen kuntien päätösten mukaisesti.

Lisäksi työpaikoilla on voimassa etätyö- ja maskisuositus.

Uudenmaan lisärajoitukset ja -suositukset ovat voimassa 18.12. asti. Pääkaupunkiseudun osalta päätökset linjataan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja