Roope Hintz palasi säihkyen, Miro Heiskanen masensi Oilersin – NHL:ssä hämmästyttäviä tapahtumia

Roope Hintz 0+2, Miro Heiskaselle maali – Dallas 2-1-sarjajohtoon 5-3-voitolla Edmontonista 1:28
Roope Hintz 0+2, Miro Heiskaselle maali – Dallas 2-1-sarjajohtoon 5-3-voitolla Edmontonista (Video: NHL.com).

Dallas Stars eteni 2–1-johtoon jääkiekon NHL:n läntisen konferenssin finaalisarjassa, kun se kaatoi Edmonton Oilersin 5–3 Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Starsin suomalaistähti Roope Hintz summasi tehot 0+2.

Pääkuvan videolla napakka kooste ottelun huippuhetkistä.

Hintz oli ollut sivussa tositoimista kaksi viikkoa loukkaantumisen takia. Paluu tuli hyvää saumaan, ja se oli tehokas.

Starsin 4–3-voittomaali syntyi ajassa 51.54, kun Jason Robertson viimeisteli hattutemppunsa Tyler Seguinin ja Esa Lindellin alustuksesta. Osumassa oli myös onnea, sillä Lindellin maila katkesi, kun hän yritti huiskaista kiekkoa maalille.

Robertsonin osuman jälkeen Oilers haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Sen aikana Dallasin tähtipakki Miro Heiskanen iski kiekon tyhjiin ja kasvatti pudotuspelikevään maalisaldonsa kuuteen.

Kuskin paikka vaihteli

Ottelu sisälsi hämmästyttäviä vaiheita. Oilers eteni 2–0-johtoon jo reilun seitsemän minuutin kohdalla, kun Zach Hyman ja Connor McDavid osuivat nopeasti Stars-vahti Jake Oettingerin taakse.

Toisen erän avauspuolikas oli puolestaan Starsin. Robertson osui kahdesti Roope Hintzin alustuksesta reilun kahden minuutin sisällä. Ja kun yhdysvaltalaisen toisesta maalista oli kulunut minuutti, Wyatt Johnston iski vieraat jo johtoon.

Isäntien Adam Henrique onnistui tasoituksessa vielä toisen erän viimeisellä minuutilla.

Sarjan neljäs ottelu pelataan Edmontonissa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.