Miro Heiskanen torpattiin tylysti vihellyksen jälkeen – huipensi upeasti Dallasin kirin

Puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell olivat maalinteossa Dallas Starsin noustessa 5–4-voittoon Ottawa Senatorsin oltuaan kotiottelussaan kahdesti kahden maalin tappioasemassa.

Lindell toi avauserässä Dallasin 2–3-lukemiin sivaltamalla rannelaukauksen tolpan kautta sisään Matt Duchenen raivattua hänelle tilaa hyökkäysalueella.

Ottawa meni toisessa erässä jälleen kahden maalin johtoon, mutta Thomas Harleyn maali kavensi tilanteen toiselle erätauolle 3–4:ään.

Kolmannen erän alkupuolella Miro Heiskanen seurasi hyvin tilanteen loppuun ja pääsi irtokiekosta laukomaan Dallasin 4–4-tasalukemiin. Vain alle minuutti myöhemmin Duchene ratkaisi voiton Dallasille.

Heiskanen joutui ottelussa kertaalleen tylyn tempun kohteeksi, kun Ottawan Brady Tkachuk taklasi hänet olkapäällä jäähän paitsiovihellyksen jälkeen.

Dallas menetti ottelussa ykkösmaalivahtinsa Jake Oettingerin, joka poistui kaukalosta kahdeksan minuutin pelin jälkeen alavartalovamman vuoksi. Hänen tilalleen tullut Scott Wedgewood torjui 27 laukauksesta 25.

Maccelli, Pärssinen ja Aho maalinteossa

Matias Maccelli ratkaisi Arizona Coyotesille 1–0-voiton tiukassa ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Suomalainen löi kaatuessaan irtokiekon sisään ottelun toisessa erässä. Maali oli Maccellille kauden kuudes.

Nashville kaatoi isäntäjoukkue Carolina Hurricanesin jatkoajalle venähtäneessä ottelussa maalein 6–5.

Ottelun avausmaalin teki Nashvillen Juuso Pärssinen, kun ensimmäistä erää oli takana reilut viisi minuuttia. Pärssinen otti lisäksi syöttöpisteen Jeremy Lauzonin päätöserän onnistumisesta, joka siivitti ottelun jatkoajalle.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kauaa, sillä ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg ratkaisi ottelun Nashvillelle noin puolen minuutin jälkeen.

Carolinalle kirjattiin ottelusta niin ikään suomalaismaali, sillä Sebastian Aho vastasi isäntien 4–2-osumasta.

Antti Raanta vartioi Carolinan maalia, kun taas Nashvillen suomalaisveskareista vahtivuorossa oli Kevin Lankinen. Kumpikin teki ottelussa 25 torjuntaa.