Mira Potkosen jalat eivät olleet enää liikkua, EM-kultaa tuli: "Tämä on kolme minuuttia sinun elämästäsi"

Mira Potkosen taktiikka piti, ja hän uusi nyrkkeilyn 60-kiloisten Euroopan mestaruuden kukistamalla hurjan iskumyllyn jälkeen loppuottelussa Ranskan Maiva Hamadouchen kaikin tuomariäänin Espanjassa käytävissä EM-kisoissa.

Mutta koville se otti. Toisessa erässä Potkonen käväisi kanveesissa, tosin liukastumisen, ei osuman takia, ja sen jälkeen hänen tasapainonsa näytti olevan kateissa, ja erän lopussa sisään tuli osumia.

– Toisen erän jälkeen Mira sanoi, että jalat eivät liiku. Minä sanoin, että kyllä liikkuvat. Tämä on kolme minuuttia sinun elämästäsi ja sen ne liikkuvat, valmentaja Maarit Teuronen kertoi puhelimitse.

Mestaruus myös viime vuonna

Hamadouche kävi loppuottelun alusta loppuun asti herkeämättä päälle, mutta ei pystynyt lyömään voittoon vaadittavaa määrää selkeitä osumia. Vastustajaansa pitemmän ja ulottuvamman Potkosen taktiikka oli lyödä ja liikkua, ja vaikeuksistaan huolimatta hän teki sitä voittoon tarvittavan määrän.

–  Taktiikka piti, Potkonen sanoi.

Vaikka jalat eivät tahtoneet liikkua?

–  Joo, ei annettu sen häiritä, Potkonen naureskeli.

Kolmannessa erässä Potkosen jalkojen lisäksi myös kädet näyttivät väsyvän, eikä hän tahtonut jaksaa pitää niitä ylhäällä ranskalaisen puskiessa päälle.

–  Tämä oli juuri sellaista kuin odotimme, ihan hullua taistelua. Taktiikka oli lyödä ja liikkua, ja se toimi, valmentaja Teuronen sanoi.

Potkonen, 38, voitti Euroopan mestaruuden myös viime vuonna. Hänen ansioluettelossaan on myös olympia- ja MM-pronssit vuodelta 2016.  

Lue myös:

    Uusimmat