Varma mitalisti Mira Potkonen teki kehässä juuri sen mitä pitikin – tätä virhettä ei saa nyt toistaa

Mira Potkonen varmisti vähintään pronssisen mitalin Tokion olympianyrkkeilystä. Potkonen kukisti 60-kiloisten sarjan puolivälierässä Turkin Esra Yildizin tuomaripistein 3-2 ja eteni välieriin.

Olympianyrkkeilyssä ei käydä pronssiotteluita, molempien semifinaalien häviäjät saavat pronssia. 40-vuotias Potkonen saavutti pronssia viisi vuotta sitten Rion olympialaisissa.

– Tosi hyvä matsi, huippufiilis lähteä ja nyt mä meen eteenpäin, bye, Potkonen huikkasi toimittajille.

Potkonen oli otellut ennen kohtaamista amatöörikehissä 270 ottelua, Yildiz 31. Kokemus näkyi, sillä turkkilainen hyökkäsi levottomilla, lähes öisiltä nakkikioskeilta tutuilta heijareilla. Potkoselle jäi tilaa napsia pisteitä. Hän siis teki kehässä juuri sen, mitä pitikin.

– Se tiedettiin. Idea oli se, että kun hän tulee avonaisesti, me vedetään vastaiskut suorilla, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen sanoi.

Torstain välierässä vastustaja on Brasilian Beatriz Ferreira, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2019. Potkonen oli samoissa kisoissa MM-pronssilla.

Potkonen voitti Ferreiran vuoden 2018 aikana kahdesti, mutta hävisi 28-vuotiaalle brasilialaiselle tämän vuoden helmikuussa Sofiassa. Tappiolle oli selkeä syy.

– Brasilialainen sai määräysvallan kehässä. Siihen se klikkasi. Brassi oli kuskin paikalla ja Mira oli kyydissä. Mira liikkui liikaa ja brassi oli määrätietoisempi, Teuronen muisti helmikuisen ottelun.

Sama ei saa toistua, ja Teuronen on varma, ettei niin käykään.

– Meillä on tapahtunut tässä mentaalisesti muutamia asioita. Kuten näkee, Miralla on aika määrätietoinen meininki nyt. Hän on päättänyt, meillä on henkisesti ihan eri lataus kuin silloin.

Riosta Potkonen saavutti pronssia, kun hän hävisi välieränsä. Potkonen on selvästi päättänyt, ettei sama toistu, vaan Tokiossa kaulaan ripustetaan kirkkaampi mitali.

– Totta kai on hyvä fiilis, kun tällaisissa kisoissa pääsee jatkoon, mutta ei me tyytyväisiä olla, Teuronen painotti.

Potkosen ja Ferreiran kohtaaminen otellaan torstaina Suomen aikaa kello 08.15.

Lue myös:

    Uusimmat