Mira Potkonen toteuttaa tätinsä unelman Linnan juhlissa – pukeutuu tämän suunnittelemaan upeaan keltaiseen luomukseen

7:51
Katso Mira ja Henri Potkosen haastattelu Linnan etkot -lähetyksessä kokonaisuudessaan!

Uransa huippu-urheilijana olympiapronssiin lopettanut nyrkkeilijä Mira Potkonen ei kaihoile takaisin kehään. 

Mira Potkonen, 42, voitti nyrkkeilyurallaan sekä Rio de Janeiron että Tokion olympialaisissa 60-kiloisten sarjassa pronssia. Ura päättyi hävittyyn välieräotteluun, joka kuitenkin takasi pronssimitalin

Potkonen sai tänä vuonna kutsun Linnan juhliin, ja tämän myötä hän pääsi myös toteuttamaan tätinsä haaveen: ex-nyrkkeilijä astelee linnaan tätinsä suunnittelemassa mekossa. 

– Hänellä on aina ollut unelmana, että saisi tehdä Linnan juhliin puvun. Kahtena aiempana kertana en ole pystynyt hänen unelmaansa toteuttamaan, sillä urheilukiireiden takia en ole pystynyt menemään tädin luokse Varkauteen. Nyt sitten oli mahdollista toteuttaa hänen unelmansa, Potkonen kertoo. 

Elämä nyrkkeilyuran päättämisen jälkeen on Potkosen mukaan sujunut hyvin, vaikka se onkin vaatinut uuden oppimista

– Urheilijana olet todella keskittynyt omiin juttuihin. Sitten annat itsellesi vähän vapautta katsoa ympärillesi ja kokeilla erilaisia asioita, Potkonen kertoo nyrkkeilyuran jälkeisestä elämästä.

Potkonen kertoo, että hän valmistui kuukausi sitten personal traineriksi. Hänen uusi intohimonsa onkin liikuttaa ihmisiä. Kaiken lähtökohta on Potkosen mukaan se, että hän pitää erityisen hyvää huolta itsestään, ja sen myötä voi jakaa tätä myös muille.

Ikävä nyrkkeilykehään ei ole tullut.Potkonen aloitti nyrkkeilyuransa melko myöhään, 28-vuotiaana. Tuossa vaiheessa perhe Henri Potkosen kanssa oli jo perustettu, mutta urheilu-ura vaati panostusta. Tiukkojakin tilanteita perhe-elämän ja urheilun välillä syntyi.

Henri Potkonen kertoo, että nyrkkeilyuran päättymisen jälkeen meno Potkosten perheessä tuntuu vain koventuneen entisestään.

Hirvittikö Henri Potkosta ikinä seurata Miran otteita nyrkkeilykehässä?

– En ikinä ajatellut sitä tavallaan siellä ottelun aikana, että tuolla on mun vaimo. Itsellä tuli sellainen penkkiurheiluja-olo siinä. Jännitti ihan järkyttävästi ne matsit, mutta ajattelin jotenkin, että siellä ei ole vaimoni, vaan urheilija, hän toteaa.

Onko Potkosten perheen arki tasoittunut Miran laitettua nyrkkeilyhanskat naulaan? Entä miten Mira Potkonen on muuttunut kilpaurheilu-uran jälkeen – vai onko?

Katso Mira Potkosen ja Henri Potkosen haastattelu Linnan etkot -lähetyksessä kokonaisuudessaan artikkelin yläosasta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja