Mira Potkonen iski turnausvoittoon – jo 29 voittoa putkeen

Olympiamitalisti Mira Potkonen nyrkkeili India Openin voiton naisten 60-kiloisten olympiasarjassa.

Kolmella otteluvoitolla finaaleihin edennyt suomalainen kohtasi loppuottelussa intialaisen nyrkkeilysuuruuden Laishram Sarita Devin.

Maailmanmestaruuden ja viisi Aasian mestaruutta urallaan voittanut Sarita Devi aloitti finaalin vahvasti. Intialainen oli Potkosta aktiivisempi ja tarkempi.

Toiseen erään Potkonen lähti täysin uusin asein. Suomalainen nosti ottelutempoa heti erän alussa ja kovat iskut alkoivat löytää tiensä perille. Toisessa erässä hyvin otellut Potkonen oli kuitenkin pakkovoiton edessä viimeisessä erässä.

– Kesti hieman löytää oma rytmi, mutta sitten alkoi nyrkkeily sujua toivotusti, Potkonen kommentoi tiedotteessa.

Voitto irtosi lopulta hajaäänituomiolla 3-2. Voitto oli Potkosen 29. peräkkäinen otteluvoitto. Suomalainen ei ole hävinnyt kertaakaan sitten vuoden 2016 EM-finaalin.

Finaaliin lisäpanoksen antoi valmentaja Maarit Teurosen toive revanssista. Teuronen koki pistetappio Deville Intian MM-kehän puolivälierissä vuonna 2006 New Delhissä, joten nyt oli aika tasata tilit.

– Mira hoiti homman kotiin ja kalavelat tuli maksettua, vaikka vähän jännäksi meni välillä, Teuronen iloitsi.

Lähde: Mira Potkosen tiedote