"Minulta usein kysytään, jääkö niistä tikkuja" – ennakkoluuloja herättänyt suomalainen puudildo lähtee maailmanvalloitukseen

7:07

Huomenta Suomessa keskusteltiin tiistaiaamuna suomalaisesta puudildobisneksestä yrittäjä Tea Latvalan kanssa. Katso keskustelu yllä olevalta videolta!

Yrittäjä Tea Latvala kertoo, ettei hänen suunnitelmissaan ollut koskaan alun perin puisten hieromasauvojen ja anustappien suunnittelu ja myyminen.

– En todellakaan ajatellut, että näin tulisi käymään. Tämä on hassujen yhtälöiden summa, monta asiaa tapahtui, eivätkä kaikki niistä ole niin mukavia. Sitten tajuan, että olen nyt tässä puudildobisneksessä. Näin se vain tapahtui, Latvala kertoo Huomenta Suomessa.

Yrityksensä Teatiamon nettisivuilla avataan tarkemmin, että Latvalalla oli takana muun muassa ero ja siitä selviämisprosessi meditaation avulla Miamissa. Palattuaan Suomeen hän alkoi pyöritellä unettomina öinä tarkemmin ideaa puisista seksileluista.

Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi ja Muotoiluinstituutista muotoilijaksi valmistunut Latvala oli tutustunut puuhun jo pienestä pitäen, sillä hänen vanhempansa työskentelivät Kurikan puujalostustehtaalla.

Luonnoksia dildojen muodosta alkoi syntyä. Latvala halusi tuoda seksilelut esteettisyyden piiriin, pois viheliäisistä seksiluolista ja murtaa tabuja niiden ympäriltä.

anustapit-550x500

Uusimpia Teatimon tuotteita ovat Rovaniemellä paikallistuotantona suunnitellut ja valmistetut anustapit.

"Alkutaival oli pelkkää ennakkoluuloa"

Yritys pantiin pystyyn vuonna 2016. Huomenta Suomessa Latvala kuvailee, ettei taival ole ollut helppo ja ennakkoluuloja on joutunut kohtaamaan jatkuvasti.

– Miettikää itse, että ajattelette, että lähden suunnittelemaan puusta puudildoja tai seksivälineitä. Minusta tuntuu, että alkutaival oli pelkkää ennakkoluuloa ja tässä on ollut sellainen jatkuva taistelu vallitsevia asenteita vastaan, Latvala sanoo ja jatkaa:

– Sen takia on mahtavaa, että olen tänään täällä Huomenta Suomessa ––, ja lisäksi nyt tähän on lähtenyt mukaan sellaista jengiä, että ihmiset heräävät siihen, että tämä on liiketoimintaa ja uudenlaista puujalostusta, ja jotain uutta, hullua ja mielenkiintoista. Se ei enää ole sitä, että 'voi tyttöressukka, eikö se muuta keksinyt'.

Puudildo maailmalle

Nyt Teatiamolla on rahoituskampanja käynnissä, johon etsitään vielä muutamia sijoittajia. Mukana ovat muun muassa mobiilipelien kehittäjänä tunnettu Peter Westerbacka ja sijoittaja Kustaa Valtonen.

Seuraavaksi yritys aikoo laajentaa Britannian ja Saksan markkinoille. Yhdysvalloissa jo ensimmäiset puuseksilelut ovat lähteneet myyntiin, kun Kaliforniassa Tom of Finland Store on vastikään ottanut ne valikoimiinsa.

– Se on ollut täällä [Suomessa] hankalaa saada tavaraa liikkeelle, se vaatii pitkäjänteistä työtä ja esilläoloa sen takia, kun asia on uusi. Se vaatii sen saman myös kansainvälisillä markkinoilla, Latvala kuvaa.

"Jääkö niistä tikkuja? No ei jää"

Tuotteissa huomiota pitää kiinnittää erityisesti käyttömukavuuteen ja viimeistelyyn. Latvalan mukaan puiset seksilelut on pinnoitettu niin, että puu on täysin sulkeutunut ja se on turvallinen käyttää.

– Minulta usein kysytään, että jääkö niistä tikkuja. No ei jää, voin sanoa, Latvala naurahtaa.

Vaikka kyseessä on nimenomaan käyttöesine, osa ihmisistä on laittanut anustappeja ja dildoja esille design-esineen tavoin.

– Molempiin tarkoituksiin näitä ostetaan. Edelleen suurin kuluttajakunta ovat miehet, toki naisetkin ovat heränneet tähän, Latvala kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja