Minnesotan jättänyt Mikko Koivu tähyää yhä NHL:ään – "Haluan pelata"

6:06
Videolla Mikko Koivun kommentteja uransa tulevaisuudesta.

Minnesota Wildin kauden päätteeksi jättänyt Mikko Koivu haluaa yhä jatkaa uraansa NHL:ssä. Koivu ja hänen agenttinsa kartoittavat eri mahdollisuuksia perjantaina käynnistyvien pelaajamarkkinoiden aikana.

Minnesota ilmoitti syyskuussa, ettei se aio jatkaa seuran pitkäaikaisen kapteeni Mikko Koivun sopimusta. Näin ollen Koivun ja Minnesotan 15 kauden ja 1 028 runkosarjaottelun mittainen yhteinen NHL-taival tuli päätökseensä.

Ilmoituksen jälkeen Koivu palasi Suomeen pitämään kuntoaan yllä. Ilmoille nousi heti spekulaatioita siitä, olisiko Koivu palaamassa kasvattajaseura TPS:n paitaan. Koivu ei tuolloin pitänyt paluuta mahdottomana.

Koivu haluaa kuitenkin vielä kartoittaa mahdollisuuksiaan pelata NHL:ssä. Mihin tahansa sopimustarjoukseen kokenut suomalaistähti ei ole tarttumassa, vaan sekä sopimuksen että uuden joukkueen on sovittava Koivun ajatuksiin.

– Kuinka sanoisin tämän? Sen täytyy sopia hyvin. Minusta tuntuu, että pystyn pelaamaan yhä jääkiekkoa. Kun olet NHL:ssä, tajuat kaiken, mitä siihen kuuluu. Minusta se voisi olla uusi haaste minulle kokea jotain erilaista, mitä olen koskaan kokenut aiemmin. Sitä minun on pohdittava tosi tarkkaan, Koivu kertoo The Athleticin haastattelussa.

– Minusta tuntuu yhä, että haluan pelata. Olen valmis pelaamaan vielä kauden. Jos löydän sopivan joukkueen ja roolin, aion ehdottomasti pelata, 37-vuotias Koivu jatkaa.

Koivu on ensimmäistä kertaa urallaan niin sanottuna vapaana agenttina. Koivu ja hänen pelaaja-agenttinsa ovat perjantaista lähtien silmät ja korvat tarkkana, kun pelaajamarkkinat käynnistyvät.

– En ole koskaan aiemmin ollut tällaisessa tilanteessa, joten en oikein edes tiedä, kuinka pelaajamarkkinat oikein toimivat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja