Minne kadonnut Janne Huttunen oikeasti oli matkalla? Väitti vanhemmilleen lähteneensä töihin – "Hänellä ei ole työpaikkaa tuolla paikkakunnalla"

Miksi kadonnut Janne Huttunen hylkäsi autonsa syrjäiselle metsätielle? – tältä katoamispaikalla näyttää 0:46

45-vuotiaan keiteleläisen Janne Huttusen katoaminen lokakuun alkupuolella Pielavedellä on edelleen täysi mysteeri. Poliisi ja kymmenet vapaaehtoiset tekivät etsintöjä viikonloppuna metsäalueella, jonka vierestä Huttusen auto löytyi 10. lokakuuta.

Päivitys: Janne Huttunen löytyi kuolleena 26. elokuuta 2021. Tapauksessa ei epäillä rikosta, asian selvittäminen jatkuu kuolemansyyntutkintana.

Jotain uutta tietoa on tosin selvinnyt. Itä-Suomen pollisin rikosylikonstaapelin Jari Rytkösen mukaan Huttunen oli kertonut vanhemmilleen lähtevänsä autolla töihin Pyhäjärvelle.

– On selvinnyt, että hänellä ei ole työpaikkaa tuolla paikkakunnalla. Mitään muuta tavallisuudesta poikkeavaa hän ei ollut sanonut, Rytkönen kertoo.

Poliisin mukaan vanhemmat eivät osanneet epäillä mitään, sillä Huttunen oli ennenkin ollut päiviä poissa kotoa teatteriharrastuksensa vuoksi. 

Rikosta ei toistaiseksi epäillä

Toistaiseksi poliisi ei epäile tapauksessa rikosta. Rytkösen mukaan on mahdollista, että Huttunen on noussut jonkun toisen kyytiin syrjäisellä paikalla.

– Jalkapelillä kulkemalla matkasta tulisi pitkä tuolla alueella, Rytkönen sanoo.

Poliisi alkoi tutkia tapausta lauantaina 10. lokakuuta, kun paikallinen metsämies ilmoitti hylätystä autosta Rillankiven läheisyydessä syrjäisen metsäautotien varrella.

Kivi on siirtolohkare ja rajamaamerkki Pielaveden, Pihtiputaan ja Pyhäjärven kuntien rajalla. Nähtävyys sijaitsee noin puolivälissä matkanvartta Keiteleeltä Pyhäjärvelle.

Etsintöjä harvaan asutulla metsäalueella on laajennettu ja niitä jatketaan myös läheisen vesistön osalta. Poliisi on saanut runsaasti katoamiseen liittyviä vihjeitä ja niitä toivotaan lisää.

Janne Huttunen on noin 178 senttiä pitkä ja 75-kiloinen. Häntä koskevista havainnoista pyydetään yhä ilmoittamaan poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai numeroon 0295 415 232.

Lue myös:

    Uusimmat