"Fläp-fläp" -ääni säikäytti Riikan perinpohjaisesti – valtaisa yöllinen tunkeilija lensi päin helsinkiläisnaista ja palasi asuntoon seuraavana yönä

Lepakko tunkeutui Riikan asuntoon –"Molemmat varmaan pelästyttiin" 0:15
Katso videolta, kuinka nopeasti isokokoinen lepakko lensi huoneistossa.

Helsingin Ruoholahdessa asuva Riikka Kevo heräsi aamuyöllä kutsumattomaan vieraaseen.

Riikka Kevo on koko kesän pitänyt kerrostalon viidennessä kerroksessa olevan asuntonsa parvekkeen ovea auki helteiden takia.

– Keskellä yötä heräsin siihen, että kuulin sellaista ”fläp – fläp” -ääntä makkarin katosta. Ensin luulin, että minulla on jokin jättiläismäinen yökkönen tullut sisään.

Pian Kevo kuitenkin tajusi, että eläin on paljon isompi.

Seuraavaksi makuuhuoneen seinälle osui valonheijastus viereisestä talosta. Kevo reagoi yhtäkkiseen valoon, jolloin tuntematon eläin taasen pelästyi ja syöksyi sängylle Kevon peiton päälle.

– Sitten me molemmat varmaan pelästyttiin, että huoneessa olikin joku muukin, Kevo kuvailee yöllistä välikohtausta.

– Heilautin peittoa, kun en mä tajunnut, mikä siihen tipahti.

Isokokoiseksi lepakoksi paljastunut eläin tuntui hermostuvan peiton heilahdusta ja lensi Kevoa päin, osumatta kuitenkaan häneen.

– Sitten mä otin itselleni peiton ja juoksin kylppäriin piiloon, Kevo kertoo.

Kevo jätti vielä loppuyöksi parvekkeen oven auki, jotta erikoinen vieras voisi oma-aloitteisesti poistua. Kun lepakkoa ei aamulla enää näkynyt, Kevo luotti siihen, että lepakko oli saanut tarpeekseen kerrostaloelämästä ja lähtenyt omille teilleen.

Seuraavana yönä lepakko kuitenkin ilmestyi taas. Tällä kertaa Kevo pääsi ottamaan kuvia vieraastaan tämän nukkuessa.

– Täytyy sanoa, että kyllä mä pelästyin ihan niin kuin sydänhalvauksen saaneena silloin ensimmäisenä yönä. Mutta kun eilen pystyin ottamaan siitä kuvia ja videotakin, niin sitten se jotenkin hahmottui, että ehkä sitä ei tarvitse pelätä, Kevo kertoo.

Viime yönä neljän aikaan Kevo sai lepakon hätisteltyä työhuoneeseensa, jonka parvekkeen oven hän oli taas jättänyt auki.

Tänään lepakkoa ei ole enää näkynyt, mutta virhearvioinneistaan oppineena, Kevo on päättänyt tyhjentää työhuoneensa tavaroista, jotta eläinsuojeluviranomaiset voisivat tulla pyydystämään lepakon, mikäli hän lymyää edelleen jossakin piilossaan.

Ei lääkitystä ilman selkeää puremajälkeä

Kevo soitti myös terveyskeskukseen tiedustellakseen, pitäisikö hänen varautua tautien varalta.

– He sanoivat, että heille on tullut soittoja, että Helsingissä on ollut useampiakin lepakkoja, jotka ovat nyt elokuussa pyrkineet asuntoihin sisälle. Ja se on just yläkertojen asunnot ja keskustan alueella, Kevo kertoo.

Terveyskeskuksesta oli Kevon mukaan myös sanottu, ettei esimerkiksi rabieslääkitystä anneta, ellei ihossa ole selkeitä puremajälkiä, sillä Suomessa lepakolla harvoin on vesikauhua. Huolissaan voi lähinnä olla muista bakteereista tai luteista, mikäli lepakko vaikuttaa sairaalta.

Ruoholahden terveysasemalta ei kommentoitu asiaa MTV Uutisille.

Kevo kertoo, että hänen vieraansa vaikutti olevan oikeinkin hyvässä ja pulskassa kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat