Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Minna Kuukka ja Arttu Harkki valmistavat herkkuja Kokkisodassa – katso reseptit tästä!

Julkaistu 28.01.2020 08:31

MTV VIIHDE

Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa Minna Kuukka ja Arttu Harkki valmistavat herkkuruokia. Ota reseptit talteen tästä!

Pikatehtävä: Aamupala

Raaka-aineet: Maalaisleipää, verkkomeloni, siankylki, pähkinäsekoitus, päärynä

Tuplapaahdettua leipää ja savukylkeä

Siankylki-melonisalaatti

Päärynäsmoothie

Tuplapaahdettua leipää ja savukylkeä

½ pkt siankylkeä

2 leipäviipaletta

½ päärynä

creme fraichea

Leikkaa siankylki ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna grillipannulla. Asettele myös leipäpalat viereen paahtumaan. Leikkaa päärynä tikuiksi ja grillaa nopeasti. Tarjoile leivät creme fraichen ja grillatun päärynän kanssa.

Siankylki-melonisalaatti

¼ verkkomeloni

½ päärynä

½ pkt siankylkeä

80 g pähkinäsekoitusta

25 g voita

Tuoretta lehtipersiljaa koristeeksi

Paloittele meloni ja päärynä. Kuutioi siankylki ja paista kuumalla pannulla. Paista pähkinäsekoitusta kuumalla pannulla voissa. Sekoita meloni, päärynä ja siankylki yhteen. Lisää pähkinät ja lehtipersiljaa koristeeksi.

Päärynäsmoothie

1 päärynä kuorineen

¼ verkkomeloni

2 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl vaahterasiirappia

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita smoothieksi.

Päätehtävä

Raaka-aineet: Tacokuoret, kuoritut mantelit, kokonaiset ahvenet (2), tilli, maissintähkä, kookospähkinä + varsiselleri (inhokkiraaka-aine)

Ahvenceviche

Mantelimaissi

Paistettua ahventa ja tillipestoa

Terveysshotti (kookosvesi)

Ahvenceviche

1 kokonainen ahven

Nippu tuoretta persiljaa

Nippu tuoretta tilliä

2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunankuori

3 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

1 keitetty maissi

Kookossuikaleita ja 1 tacokuori koristeeksi

Poista ahvenen nahka ja ruodot. Kuutioi filee pieneksi. Sekoita muut ainekset maissia lukuun ottamatta ahvenen kanssa ja mausta maun mukaan. Vuole maissista paloja cevichen päälle. Koristele tuoreilla kookossuikaleilla ja tacokuoren muruilla.

Mantelimaissi

1 keitetty maissi

50 g voita

50 g manteleita

Ruskista voi pannulla. Valele keitetty maissi ruskistetulla voilla ja koristele murskatuilla manteleilla.

Paistettu ahven

1 kokonainen ahven

80 g voita

3 vartta varsiselleriä

50 g manteleita

Nylje ahven ja paista kokonaisena kypsäksi runsaassa voissa pannulla. Leikkaa selleri ohuiksi tikuiksi. Paahda manteleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Murskaa mantelit. Asettele kaikki lautaselle ja tarjoile tillipeston kera.

Tillipesto

50 g manteleita

1 tl sitruunankuorta

Reilu nippu tilliä

1 kynsi valkosipulia

Ohje: Aja kaikki ainekset blenderillä yhteen hienoksi pestoksi.

Kokki: Tommi Tuominen

Vieras: Arttu Harkki

Pikatehtävä: Aamupala

Raaka-aineet: maalaisleipää, verkkomeloni, siankylki, pähkinäsekoitus, päärynä

Grillattu leipä, savukylkeä ja munakokkelia

Lämmin jogurtti-hedelmäsalaatti

Grillattu leipä

2 leipäviipaletta

Savukylkeä

Voita

Lehtipersiljaa koristeeksi

Leikkaa savukylki ohuiksi viipaleiksi ja paista kuumalla grillipannulla. Voitele sitten leipäviipaleet ja anna paahtua rapeiksi kuumalla grillipannulla. Tarjoile munakokkelin kanssa ja koristele lehtipersiljalla.

Munakokkeli

50g voita

3 munaa

3 rkl creme fraicheä

Suolaa maun mukaan

Valkopippuria maun mukaan

Laita voi kuumaan kattilaan ja anna sulaa. Riko munat perään. Vatkaa voimakkaasti kuumalla liedellä kunnes seos alkaa hyytymään. Hyytymisen alettua ota kattila lämmöltä pois ja lisää creme fraiche mukaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lämmin jogurtti-hedelmäsalaatti

1 dl sokeria

1 tuore päärynä kuutioituna

80 g pähkinäsekoitusta

¼ verkkomelonia

1 dl turkkilaista jogurttia

Valmista ensin karamellisoitu päärynä-pähkinäseos. Paahda sokeria kuumalla pannulla. Lisää mukaan päärynä ja pähkinät. Sekoittele ja paahda.

Kuori ja leikkaa meloni paloiksi. Aseta meloninpalat kulhon pohjalle, laita päälle jogurttia ja karamellisoitu päärynä-pähkinäseos.

Päätehtävä

Raaka-aineet: Pensaspavut, 2 x salottisipuli, kalkkunajauheliha, kalkkunapekoni, portobello-sieni, esipaistettu ciabatta

Kalkkunapekonileipä ja hollandaisekastike

Kerrospihvi ja papusalaatti

Karamellisoidut ritarit

Kalkkunapekonileipä

2 palaa esipaistettua ciabattaa

½ pkt kalkkunapekonia

1 salottisipuli renkaina

Ruohosipulisilppua koristeeksi

Aseta leipäviipaleet kuumalle pannulle paahtumaan. Paahda myös pekonia ja sipulia yhdessä kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskeita. Tarjoa hollandaisekastikkeen ja ruohosipulisilpun kera.

Hollandaisekastike

3 keltuaista

1 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl valkoviiniä

50 g voita sulatettuna

Suolaa maun mukaan

Mustapippuria maun mukaan

Vispaa keltuaiset, viinietikka ja valkoviini yhteen. Kuumenna samalla liedellä, hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon sulanut voi, mausta suolalla ja pippurilla.

Kerrospihvi

Sienipihvi

1 portobello-sieni

30 g voita

3 rkl kiehuvaa vettä

Poista sienen kanta. Lisää kuumalle pannulle voita ja laita sieni mukaan paistumaan. Lisää kiehuvaa vettä ja anna hautua pannulla kannen alla noin 10 minuuttia.

Kalkkunapihvi

400 g kalkkunajauhelihaa

0,5 dl korppujauhoja

2 rkl worcester-kastiketta

2 rkl soijakastiketta

1 tl paprikajauhetta

Muutama ruokalusikallinen sienenpaistorasvaa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl sileää dijon-sinappia

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja muotoile halutun kokoisiksi pihveiksi. Paista pihvit pannulla molemmin puolin, kunnes kypsiä.

Pensaspapusalaatti

2 dl tuoreita pensaspapuja

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa maun mukaan

2 tl sitruunamehua

Tuoretta lehtipersiljaa ja basilikaa maun mukaan

Keitä papuja vedessä noin 5-7 min., kunnes kypsiä. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pavut lopuksi mukaan. Silppua päälle tuoreita yrttejä.

Karamellisoidut ritarit

2 pitkää palaa esipaistettua ciabattaa

1 dl sokeria

50 g voita

Ripaus suolaa

Kuumenna pannulla voita ja sokeria, lisää leipäpalat kun seos on sulanut. Ripauta mukaan hieman suolaa. Anna leipien karamellisoitua pannulla.

Karamellisoitu sitruuna

½ sitruuna ohuina viipaleina

50 g voita

1 rkl rypsiöljyä

0,5 dl sokeria

Kuumenna voi-sokeri-öljyseos pannulla ja asettele sitruunat pannulle. Anna sitruunoiden karamellisoitua ja tarjoile köyhien ritareiden kanssa.

Kermavaahto

0,5 dl hapankermaa (creme fraiche)

0,5 dl kermaa

1 rkl tomusokeria

Vispaa käsin löysäksi vaahdoksi ja tarjoile köyhien ritareiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig Kokkisodassa valmistetaan juureksia kolmella eri tavalla – näin loihdit herkulliset punajuurisipsit!Putous-tähtien vegaaninen hirvi – katso Kokkisota-jakson reseptit!Kokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan bilesafkaa ja sorsanrintaa – katso reseptit!Kokkisodan yhdeksännessä jaksossa tiedossa on Salkkarit-kokkailua – katso herkulliset reseptit!
ReseptitKokkisotaTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Reseptit
  • 3.6.05:15
    Lääkkeet

    Apteekkari: Potilaat saavat outoja reseptiviestejä – johtanut vaarallisiin väärinkäsityksiin

  • 06.04.202012:49
    Reseptit

    Kammoksuttavatko kasvikset? Näillä värikkäillä resepteillä uutta intoa kokkailuun!

  • 06.02.202021:00
    Kokkisota

    Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig

  • 30.01.202021:00
    Kokkisota

    Kokkisodassa valmistetaan juureksia kolmella eri tavalla – näin loihdit herkulliset punajuurisipsit!

  • 16.01.202015:07
    Kokkisota

    Kokkisodassa valmistetaan mainoskatkolle syötävää – katso seitsemännen jakson reseptit!