Minna Kuukka ja Arttu Harkki valmistavat herkkuja Kokkisodassa – katso reseptit tästä!

Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa Minna Kuukka ja Arttu Harkki valmistavat herkkuruokia. Ota reseptit talteen tästä!

Pikatehtävä: Aamupala

Raaka-aineet: Maalaisleipää, verkkomeloni, siankylki, pähkinäsekoitus, päärynä

Tuplapaahdettua leipää ja savukylkeä

Siankylki-melonisalaatti

Päärynäsmoothie

Tuplapaahdettua leipää ja savukylkeä

½ pkt siankylkeä

2 leipäviipaletta

½ päärynä

creme fraichea

Leikkaa siankylki ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna grillipannulla. Asettele myös leipäpalat viereen paahtumaan. Leikkaa päärynä tikuiksi ja grillaa nopeasti. Tarjoile leivät creme fraichen ja grillatun päärynän kanssa.

Siankylki-melonisalaatti

¼ verkkomeloni

½ päärynä

½ pkt siankylkeä

80 g pähkinäsekoitusta

25 g voita

Tuoretta lehtipersiljaa koristeeksi

Paloittele meloni ja päärynä. Kuutioi siankylki ja paista kuumalla pannulla. Paista pähkinäsekoitusta kuumalla pannulla voissa. Sekoita meloni, päärynä ja siankylki yhteen. Lisää pähkinät ja lehtipersiljaa koristeeksi.

Päärynäsmoothie

1 päärynä kuorineen

¼ verkkomeloni

2 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl vaahterasiirappia

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita smoothieksi.

Päätehtävä

Raaka-aineet: Tacokuoret, kuoritut mantelit, kokonaiset ahvenet (2), tilli, maissintähkä, kookospähkinä + varsiselleri (inhokkiraaka-aine)

Ahvenceviche

Mantelimaissi

Paistettua ahventa ja tillipestoa

Terveysshotti (kookosvesi)

 

Ahvenceviche

1 kokonainen ahven

Nippu tuoretta persiljaa

Nippu tuoretta tilliä

2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunankuori

3 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

1 keitetty maissi

Kookossuikaleita ja 1 tacokuori koristeeksi

Poista ahvenen nahka ja ruodot. Kuutioi filee pieneksi. Sekoita muut ainekset maissia lukuun ottamatta ahvenen kanssa ja mausta maun mukaan. Vuole maissista paloja cevichen päälle. Koristele tuoreilla kookossuikaleilla ja tacokuoren muruilla.

Mantelimaissi

1 keitetty maissi

50 g voita

50 g manteleita

Ruskista voi pannulla. Valele keitetty maissi ruskistetulla voilla ja koristele murskatuilla manteleilla.

Paistettu ahven

1 kokonainen ahven

80 g voita

3 vartta varsiselleriä

50 g manteleita

Nylje ahven ja paista kokonaisena kypsäksi runsaassa voissa pannulla. Leikkaa selleri ohuiksi tikuiksi. Paahda manteleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Murskaa mantelit. Asettele kaikki lautaselle ja tarjoile tillipeston kera.

Tillipesto

50 g manteleita

1 tl sitruunankuorta

Reilu nippu tilliä

1 kynsi valkosipulia

Ohje: Aja kaikki ainekset blenderillä yhteen hienoksi pestoksi.

Kokki: Tommi Tuominen

Vieras: Arttu Harkki


Pikatehtävä: Aamupala

Raaka-aineet: maalaisleipää, verkkomeloni, siankylki, pähkinäsekoitus, päärynä

Grillattu leipä, savukylkeä ja munakokkelia

Lämmin jogurtti-hedelmäsalaatti

Grillattu leipä

2 leipäviipaletta

Savukylkeä

Voita

Lehtipersiljaa koristeeksi

Leikkaa savukylki ohuiksi viipaleiksi ja paista kuumalla grillipannulla. Voitele sitten leipäviipaleet ja anna paahtua rapeiksi kuumalla grillipannulla. Tarjoile munakokkelin kanssa ja koristele lehtipersiljalla.

Munakokkeli

50g voita

3 munaa

3 rkl creme fraicheä

Suolaa maun mukaan

Valkopippuria maun mukaan

Laita voi kuumaan kattilaan ja anna sulaa. Riko munat perään. Vatkaa voimakkaasti kuumalla liedellä kunnes seos alkaa hyytymään. Hyytymisen alettua ota kattila lämmöltä pois ja lisää creme fraiche mukaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lämmin jogurtti-hedelmäsalaatti

1 dl sokeria

1 tuore päärynä kuutioituna

80 g pähkinäsekoitusta

¼ verkkomelonia

1 dl turkkilaista jogurttia

Valmista ensin karamellisoitu päärynä-pähkinäseos. Paahda sokeria kuumalla pannulla. Lisää mukaan päärynä ja pähkinät. Sekoittele ja paahda.

Kuori ja leikkaa meloni paloiksi. Aseta meloninpalat kulhon pohjalle, laita päälle jogurttia ja karamellisoitu päärynä-pähkinäseos.

Päätehtävä

Raaka-aineet: Pensaspavut, 2 x salottisipuli, kalkkunajauheliha, kalkkunapekoni, portobello-sieni, esipaistettu ciabatta

Kalkkunapekonileipä ja hollandaisekastike

Kerrospihvi ja papusalaatti

Karamellisoidut ritarit

Kalkkunapekonileipä

2 palaa esipaistettua ciabattaa

½ pkt kalkkunapekonia

1 salottisipuli renkaina

Ruohosipulisilppua koristeeksi

Aseta leipäviipaleet kuumalle pannulle paahtumaan. Paahda myös pekonia ja sipulia yhdessä kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskeita. Tarjoa hollandaisekastikkeen ja ruohosipulisilpun kera.

Hollandaisekastike

3 keltuaista

1 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl valkoviiniä

50 g voita sulatettuna

Suolaa maun mukaan

Mustapippuria maun mukaan

Vispaa keltuaiset, viinietikka ja valkoviini yhteen. Kuumenna samalla liedellä, hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon sulanut voi, mausta suolalla ja pippurilla.

Kerrospihvi

Sienipihvi

1 portobello-sieni

30 g voita

3 rkl kiehuvaa vettä

Poista sienen kanta. Lisää kuumalle pannulle voita ja laita sieni mukaan paistumaan. Lisää kiehuvaa vettä ja anna hautua pannulla kannen alla noin 10 minuuttia.

Kalkkunapihvi

400 g kalkkunajauhelihaa

0,5 dl korppujauhoja

2 rkl worcester-kastiketta

2 rkl soijakastiketta

1 tl paprikajauhetta

Muutama ruokalusikallinen sienenpaistorasvaa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl sileää dijon-sinappia

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja muotoile halutun kokoisiksi pihveiksi. Paista pihvit pannulla molemmin puolin, kunnes kypsiä.

Pensaspapusalaatti

2 dl tuoreita pensaspapuja

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa maun mukaan

2 tl sitruunamehua

Tuoretta lehtipersiljaa ja basilikaa maun mukaan

Keitä papuja vedessä noin 5-7 min., kunnes kypsiä. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pavut lopuksi mukaan. Silppua päälle tuoreita yrttejä.

Karamellisoidut ritarit

2 pitkää palaa esipaistettua ciabattaa

1 dl sokeria

50 g voita

Ripaus suolaa

Kuumenna pannulla voita ja sokeria, lisää leipäpalat kun seos on sulanut. Ripauta mukaan hieman suolaa. Anna leipien karamellisoitua pannulla.

Karamellisoitu sitruuna

½ sitruuna ohuina viipaleina

50 g voita

1 rkl rypsiöljyä

0,5 dl sokeria

Kuumenna voi-sokeri-öljyseos pannulla ja asettele sitruunat pannulle. Anna sitruunoiden karamellisoitua ja tarjoile köyhien ritareiden kanssa.

Kermavaahto

0,5 dl hapankermaa (creme fraiche)

0,5 dl kermaa

1 rkl tomusokeria

Vispaa käsin löysäksi vaahdoksi ja tarjoile köyhien ritareiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja