Mainos

Ministerit pettyneitä Microsoftin lupauksiin – datakeskustakaan ei tullut

2:15

Eduskunnassa nousivat esiin teknologiayhtiö Microsoftin irtisanomiset Suomessa ja yhtiön antamat lupaukset vuonna 2013.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah listasi, että yhtiön mukaan Suomesta piti tulla kehittämispiste, työtä ei ollut tarkoitus siirtää muualla vaan kehittää paikan päällä ja Suomeen oli määrä investoida.

– Tällaista yhteiskuntavastuuta tämä yritys ei ole kantanut eikä pitänyt lupauksiaan, sanoi Essayah eduskunnan kyselytunnilla.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) oli samalla linjalla.

– Olen kyllä edustaja Essayah'n kanssa samaa mieltä siitä, että olen pettynyt niihin lupauksiin, joita Microsoft antoi. Olen sekä ulkomaankauppaministerinä että pääministerinä ollut mukana tätä kokonaisuutta neuvottelemassa. Yksi esimerkki tästä on se, että datakeskus ei Microsoftin puolelta lupauksista huolimatta toteutunut, sanoi Stubb.

Myös oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) oli pettynyt Microsoftin toimintaan.

– Olen erittäin pettynyt heidän päätökseensä ja niihin lupauksiin, mitä he ovat antaneet suomalaisille työntekijöille, sanoi Lindström eduskunnan kyselytunnilla.

Lindström sanoi, että toisaalta Microsoftin Polku-tukiohjelma on parempi kuin ei mitään, vaikka onkin pientä suhteessa lupauksiin. Hän katsoi, että Microsoft kantaa vastuuta irtisanotuista paremmin kuin moni muu yritys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.