Ministeriö linjasi: Autot on katsastettava normaalisti myös koronaepidemian aikana

Mitä auton katsastuksessa tapahtuu? 16:01
Mitä auton katsastuksessa oikeasti tapahtuu? Veimme Mitsubishin leimalle ja otimme selvää.

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt asiantuntijoiden näkemysten pohjalta, ettei koronavirustilanne ole peruste ajoneuvojen määräaikaiskatsastusten lykkäämiselle.

Ajoneuvojen katsastamiseen ei tule lykkäystä koronan takia. Liikenne- ja viestintäministeriön torstaina lähettämän tiedotteen mukaan epidemian hillitsemisessä on onnistuttu niin hyvin, ettei katsastusten lykkääminen ole välttämätöntä.

Viime viikon torstaina lausuntokierrokselle lähetettyyn hallituksen kiireelliseen esitykseen sisältyi tilapäinen jousto ajoneuvojen katsastuksiin tänä keväänä, mutta kierrokselta saadun palautteen perusteella ajoneuvolain katsastussääntelyä koskevat muutosehdotukset on jätetty pois.

Auton voi katsastaa ilman lähikontaktia

Ehdotukseen sisältyneellä joustolla olisi helpotettu riskiryhmiin kuuluvien autoilijoiden elämää vallitsevassa koronavirustilanteessa. Katsastusasemat ovat kuitenkin kehittäneet uusia toimintatapoja, joilla lähikontakteilta on mahdollista välttyä.

– Moni katsastusasema tarjoaa lisäksi palvelua, jossa auto noudetaan ja palautetaan, eikä omistajan tarvitse asioida katsastuksessa lainkaan, kiittelee liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Poikkeus olisi mahdollistanut joustoa sellaisten ajoneuvojen liikennekäyttöön, joita ei ole määräaikaiskatsastettu tai jotka on katsastuksen perusteella määrätty ajokieltoon. Katsastamattoman tai hylätyn ajoneuvon liikennekäyttö olisi ollut tilapäisesti sallittua elokuun loppuun asti.

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen myötä ajoneuvot on katsastettava normaalisti viimeistään ajoneuvolle merkittynä viimeisenä katsastuspäivänä.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja