Mainos

Ministeri Kiuru: Räsänen toimi varomattomasti

Opetusministeri Krista Kiuru (sd) tuomitsee jyrkästi sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) kodin töhrimisen.

– En hyväksy missään tapauksessa sitä, oli poliitikko tai ei, kaikilla on omaisuuden ja yksityisyydensuoja. Sitä pitää kunnioittaa, Kiuru sanoi MTV3:n SuomiAreenassa Porissa tänä aamuna.

– Missä tahansa tehtävässä toimii, oli nainen tai mies. Pitää luottaa siihen, että mahdollisuus jokaiselle annetaan, että saa olla rauhassa.

Räsäsen kotia töhrittiin kananmunilla viime viikolla. Ministeri kertoo Ilta-Sanomille, että munia oli viskottu ulkoseiniin ja oveen. Lehden mukaan Räsänen on tehnyt asiasta vahinkoilmoituksen poliisille.

Räsänen arvelee lehdessä, että ilkivalta liittyy hänen pitämäänsä puheeseen Kansanlähetyspäivillä reilu viikko sitten. Puheessa Räsänen käsitteli muun muassa Raamatun ja lain suhdetta, homoseksuaalisuutta sekä aborttilakia.

– Minusta ministeri Räsänen toimi siinä hieman varomattomasti, ettei pidä kuitenkaan uskonnonvapauden nimissä kannustaa lakia rikkomaan. Toivottavasti näin suoraa tulkintaa ei voi missään tehdä, Kiuru lisäsi.

Kiurun mukaan jokaisella pitää olla uskonnonvapaus, mutta pitää myös miettiä omaa asemaansa suhteessa puheisiinsa.

– Lipsahduksia ja väärinymmärryksiä tapahtuu kaikille.

Myös sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok) pitää Räsäsen kodin töhrimistapausta hyvin surullisena. SuomiAreenassa vieraillut Risikko ei ole Kiurun tavoin yleisesti huolissaan ministerien turvallisuudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.