Päivi Räsänen ei aio muuttaa puheitaan, vaikka häntä epäilläänkin rikoksesta: "Aion käyttää uskonnon- ja sananvapautta seuraamuksista riippumatta"

Seitsemännen kauden kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kommentoi itseensä kohdistuvaa rikosepäilyä keskiviikkona eduskunnassa. Eduskunnan syysistuntokausi alkoi tänään.

Istuntokausi alkaa poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä Räsästä ja kolmea muuta kansanedustajaa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Päivi Räsäsen mukaan rikosepäily tuskin vaikuttaa hänen työhönsä eduskunnassa. Hän kritisoi esitutkintaan johtaneessa twiitissä kirkon osallistumista Pride-tapahtumaan kysymällä, miten kirkon oppiperusta sopii yhteen sen kanssa, että "häpeä ja synti nostetaan ylpeydenaiheeksi".

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja sanoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että hän on ottanut kantaa kirkon toimintaan kirkollisvaltuutetun ja kirkon jäsenen ominaisuudessa. Hän seisoo yhä sanojensa takana.

– Mielestäni en ole itse syyllistynyt mihinkään rikokseen.

Räsänen vetosi haastattelussa uskonnon- ja sananvapauteen. Räsäsen mukaan hänellä oli oikeus puhua kuten puhui.

– Sen aion kyllä jatkossakin tehdä ja sanon myös, että ihan seuraamuksista riippumatta aion myös tätä uskonnonvapautta ja sananvapautta käyttää. 

Räsänen toivoo, ettei sote jää loppukauden riitelyksi

Yleisesti Räsänen kertoi odottavansa vilkasta syyskautta, jota värittävät ennen kaikkea työllisyys- ja talouskysymykset. Hän uskoi näiden teemojen nousevan syksyn isoimmiksi kiistakapuloiksi. Hallitusohjelma nojaa vahvasti hyvään työllisyys- ja talouskehitykseen. 

Lisäksi Räsänen toivoi, että keskustelu sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta polkaistaisiin pian kunnolla käyntiin. 

– Jo tänä syksynä täytyisi saada sotea eteenpäin, ettei se jää sitten loppukauden riitelyksi. 

Lue myös:

    Uusimmat