Mainos

Kohu sisäministeri Päivi Räsäsen asemasta jatkuu

17:10

Lähes 6000 ihmistä on eronnut evankelisluterilaisesta kirkosta viimeisen kuuden päivän aikana. Määrä on monikymmenkertainen tavalliseen verrattuna.

Eropiikin taustalla on nähty sisäministerin ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen viikon takainen puhe Kansanlähetyspäivien seminaarissa. Räsäsen mukaan kristitty joutuu miettimään jopa toimimista vastoin lakia, jos se on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Puheensa jälkeen Räsänen on saanut laajaa kritiikkiä myös hallituksen sisältä ja hänen tehtävien jakoakin on vaadittu uusiksi.

Puheen sisältöä on ihmetelty nyt kohta viikon ajan ja kärjekkäimmät ovat vaatineet Räsästä jättämään kirkkoministerin roolin.

Politiikantutkija professori Kimmo Grönlund ei usko, että yksittäinen tapaus johtaisi kuitenkaan ministerin eroon.

–Mutta kyllä se varmasti entisestään kristillisdemokraattien asemaa on hallituksessa omiaan heikentämään, Grönlund pohtii politiikan.

Evankelilisluterilaisesta kirkosta on kohun aikana eronnut lähes 25-kertaa enemmän jäseniä kuin tavallisesti. Monet ovatkin vaatineet kirkkoa tekemään selvemmän eron sisäministerin puheisiin.

– Varmaankin voisi keskustella ja kysyä sitä, että missä tilanteessa ja millä tavoin, minkälaisia asioita on viisasta ottaa esille. Näyttää siltä, että häntä luetaan ikään kuin meidän kirkkomme arvovaltaisena tai kantaa ottavana edustajana, sanoo Turun hiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala.

Politiikan tutkijan arvion mukaan Räsänen unohti asemansa ministerinä.

– Hänelle homoseksuaalisuus ja aviottomat lapset ovat todellinen ongelma, kun taas suurelle osalle suomen kansaa se on ihan normaalia elämää.

Räsäselle on perustettu myös oma tukikampanja, jossa kehotetaan ihmisiä osoittamaan tukea ja rohkaisua kohun keskellä olevalle ministerille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.