Mainos

Ministeri Ihalaisen 42. vappupuhe: Totuudenmukainen mutta toivoa antava

Työministeri Lauri Ihalainen puhuu huomenna Uudessakaupungissa, Turussa ja Salossa. Perinne on Ihalaiselle pitkä, vapunpäivän puhe on hänelle 42.

– Uusikaupunki ja Salo ovat siitä mielenkiintoisia paikkoja, että molemmat kaupungit olivat aiemmin yhden ison työnantajan varassa. Uudessakaupungissa on tehty 20 vuoden marssi siitä, kun autotehdas meni ensimmäisen kerran nurin ja tuli 35 prosentin työttömyys. Nyt tilanne on hyvä. Salossa taas on nyt tuhat ihmistä irtisanomisuhan alla. Sielläkin ihmiset ovat lähteneet etsimään uutta työtä, Ihalainen sanoi aamun Huomenta Suomessa.

Hänen mukaansa Uusikaupunki selviytyi alueen eri toimijoiden yhteistyöllä ja uskolla.

– Marssi siellä on kuitenkin ollut pitkä, ja näin se tulee olemaan muillakin rakennemuutospaikkakunnilla.

Peruskoulunsa päättävistä noin 5000 nuorta jää joka vuosi vaille jatkokoulutuspaikkaa. Nyt noin 40 000 nuorta on ilman koulutus- tai työpaikkaa.

– Haavoittuvaisemmassa asemassa nuorista ovat peruskoulunsa päättävät, maahanmuuttajat, rikkinäisten perheiden nuoret sekä huostaan otetut ja vammaiset nuoret. Monella elämän perushallinnan taidot ovat hukassa.

Vappupuhe on ministerin mukaan nyt hiomista vaille valmis. Ihalaisen mukaan puheen sävy on realistinen.

– Se on realistinen, mutta vappuna pitää antaa toivoa tulevaisuudesta. Vaikka on haasteita ja murheita, kuitenkin on katsottava eteenpäin.

(MTV3)

Katso työministeri Lauri Ihalaisen haastattelu: (Huomenta Suomi 30.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.