Ministeri Berner torppaa spekuloinnit: "Tarvetta uudelleenarvioinnille ei ole"

Berner jatkaa tehtävässään pankkipestistä huolimatta 1:45
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on kertonut jatkavansa tehtävässään, vaikka häntä kaavaillaan ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo MTV Uutisille, että hänen ministerinä jatkamisen uudelleenarvioinnille ei ole tarvetta. 

Ministeri Bernerin jatko ministerinä on noussut uudelleen keskusteluun tänään illalla, kun Uusi Suomi uutisoi, että ruotsalaisen SEB-pankin hallitus olisikin kokoustamassa oletettua aiemmin. Berner on ehdolla SEB-pankin hallitukseen.

Kokouksen aikaistaminen aiheuttaisi oikeudellisen dilemman. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti arvioikin STT:lle, että pankin hallitustointa ei voi hoitaa ministerikauden aikana perustuslaillisen esteen takia. Pöysti totesi, että siksi on tarpeen selvittää, milloin Bernerin tehtävä SEB:n hallituksessa alkaisi.

MTV Uutisten tavoittaman ministerin mukaan aikaisin mahdollinen kokous, josta he ovat pankin nimitysvaliokunnan kanssa keskustelleet, on huhtikuun lopulla, eikä maaliskuussa kuten tänään on uutisoitu.

"Oikeuskanslerin eilinen kanta pätee"

Hallituksen kokoonpano päätetään jo maaliskuun lopussa. Yhtiön ensimmäinen varsinainen kokous sijoittuu Bernerin mukaan kuitenkin huhtikuun loppuun.

Bernerin mukaan on todennäköistä, että nimitys astuu voimaan vielä tätäkin myöhemmin. 

– Olen sopinut SEB:n nimitysvaliokunnan kanssa, että olen käytettävissä tehtävään vasta poliittisen mandaattini jälkeen, jotta ei syntyisi ristiriitaa nykyisen tehtäväni ja hallituskauden jälkeisen tehtävän välillä.

– Näin ollen oikeuskanslerin eilinen kanta pätee edelleen. Olen tämän häneltä tänään illalla varmistanut, eikä tarvetta uudelleen arvioinnille ole kuten tänään on spekuloitu, kertoo Berner MTV Uutisille. 

Lue myös:

    Uusimmat