Mainos

Sipilä Bernerin mahdollisesta hallituspaikasta SEB:issä: Luottamustoimeen Bernerillä kauden jälkeen täysi oikeus

5:35
Sipilä vastasi toimittajien kysymyksiin Kesärannassa.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan mahdollisessa SEB:in hallitusjäsenyydessä on kyse luottamustoimesta, johon liikenneministeri Anne Bernerillä on kauden jälkeen täysi oikeus.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan liikenneministeri Anne Berner (kesk.) on ilmoittanut jo eduskuntavaalikampanjassaan neljä vuotta sitten, että hän on eduskunnassa yhden kauden.

–  Toki olen häntä houkutellut ehdokkaaksi. Moni muukin on sitä tehnyt, mutta hän on koko ajan pitänyt tästä kannastaan kiinni, että hän on yhden kauden täällä eduskunnassa, Sipilä sanoi tänään toimittajille.

Berner ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Berner vahvisti asian STT:lle tiistai-iltana.

Ruotsalaispankki SEB:n yhtiökokouskutsu paljasti Bernerin olevan ehdolla pankin hallitukseen. Yhtiökokous järjestetään Tukholmassa 26. maaliskuuta, jolloin lopullinen päätös uusista hallitusjäsenistä tehdään.

Sipilän mukaan mahdollisessa SEB:in hallitusjäsenyydessä on kyse luottamustoimesta, johon hänellä kauden jälkeen on täysi oikeus. Yhtiökokous on vasta maaliskuun lopulla, joten Sipilän mukaan puhutaan lähinnä toimitusministeristöajasta.

–  Oikeuskanslerin kirjallisen vastauksen mukaan silloin täytyy olla tarkkana, että ei osallistu esimerkiksi rahoitusmarkkinaa koskevaan päätöksentekoon. Niitä tuskin edes toimitusministeriöajalle edes sattuu, Sipilä sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja