Anne Berner: En ole jättämässä politiikkaa enkä keskustaa – ministerin toimintaa käsitellään huomenna eduskuntaryhmässä

Berner jatkaa tehtävässään pankkipestistä huolimatta 1:45
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aikoo jatkaa tehtävässään, vaikka häntä kaavaillaan ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei aio jättää keskustapuoluetta ja politiikkaa, vaikka hän on lähdössä ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen eikä lähde enää ehdolle eduskuntaan. Berner ei vielä paljasta tulevaisuuden suunnitelmiaan politiikassa.

Osaa keskustan kansanedustajista ärsyttää Bernerin toiminta ja asiaa käsitellään huomenna eduskuntaryhmän viikottaisessa kokouksessa.

– Ymmärrän hyvin, että keskustelua aina syntyy. Olen siihen varsin tottunut. En ole jättämässä politiikkaa enkä keskustaa, ja toivon, että yhteistyötä voimme hyvin jatkaa, sanoo Berner MTV Uutisille.

Uskoo jääviyskysymysten olevan selkeitä

Berner on selvittänyt oikeuskanslerilta, että hän voi jatkaa ministerinä, kunhan hän tekee valinnan jälkeen sidonnaisuusilmoituksen ja jäävää itsensä mahdollisista rahoitusmarkkinoihin liittyvistä kysymyksistä.

Hän uskoo, että jääviyskysymykset ovat selkeitä.

– Meillä ei oikeastaan ole enää hallituksen esityksiä tulossa, enkä siis ole valtioneuvostossa päättämässä tämän tyyppisistä asioista. Tärkein asia itselleni on se, että saamme (liikenne-)hankeyhtiöt rekisteriin ja siinä ei ole ulkopuolisia rahoittajia mukana, sanoo Berner.

Berner ei kerro, milloin hän ilmoitti pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), että on ehdolla SEB:n hallitukseen. Bernerin mukaan hän ja Sipilä saivat tietää asiasta yhtä aikaa. Myöskään Sipilä ei kerro, milloin sai tietää asiasta.

Lue myös:

    Uusimmat