Ministeri Berner SEB:n hallituspaikasta: "Toivon, että se voitaisiin Suomessakin nähdä hienona mahdollisuutena suomalaiselle"

Keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi Anne Bernerin pankkipestin 1:33
Keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi Anne Bernerin pankkipestin

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kommentoi tänään SEB:n hallituspaikkaa, johon hän on ehdolla. Hän pitää tehtävää hienona luottamuksenosoituksena naiselle Suomesta.

– Toivon, että se (hallituspaikka) voitaisiin Suomessakin nähdä hienona mahdollisuutena suomalaiselle, Berner kommentoi SEB:n hallituspaikkaa.

Bernerin mukaan pyyntö SEB:n hallitukseen on hieno luottamuksenosoitus Suomesta tulevalle naiselle.

SEB vahvisti pestin alkamispäivän

Tänään ja eilen on mediassa kohistu päivämääräepäselvyyksistä liittyen SEB-pankin ensimmäiseen varsinaiseen kokoukseen. Oikeuskansleri Tuomas Pöystin arvion mukaan pankin hallitustointa ei voisi hoitaa ministerikauden aikana perustuslaillisen esteen takia. 

Tänään pankki on varmistanut, että Bernerin pesti pankin hallituksessa on sovittu alkamaan vasta 1. kesäkuuta. Näin ollen ristiriitaa ei ole.

Berner kertoi iltapäivällä eduskunnassa, että oli pyytänyt SEB-pankkia täsmentämään tehtävän aloituspäivämäärää ja julkistamaan sen. Bernerin mukaan pankki ehdotti, että hallitusjäsenyys alkaisi kesäkuun alusta.

Ministeri Berner sanoo toivoneensa jo alun perin, että tehtävä ruotsalaisen SEB-pankin hallituksessa alkaisi vasta nykyisen ministeritehtävän päätyttyä.

Lue myös:

    Uusimmat