Bernerin tapauksessa yllätyskäänne! Uusi Suomi: Jatko ministerinä joutumassa uuteen tarkasteluun – ruotsalaispankin hallitus kokoustaakin jo paljon luultua aiemmin

Berner jatkaa tehtävässään pankkipestistä huolimatta 1:45
Bernerin ministerinpesti joutui tarkasteluun

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) jatkaminen ministerinä voi joutua uuteen harkintaan, kertoo Uusi Suomi. Häntä ollaan keväällä valitsemassa ruotsalaispankin hallitukseen.

Lehden mukaan ruotsalaisen SEB-pankin hallitus olisi kokoontumassa järjesäytymiskokoukseen pian yhtiökokouksen jälkeen maaliskuun 26. päivänä. Anne Berner oli aiemmin keskustellut oikeuskansleri Tuomas Pöystin kanssa, että ensimmäinen kokous olisi vasta huhtikuun 29. päivä.

Kyllä se muuttaa asetelmaa. Minua konsultoitiin niin, että ensimmäinen kokous pidettäisiin 29.4. ja silloin valtioneuvoston työskentelyn luonne on erilainen, Pöysti sanoo US:lle.

Eduskuntavaaalit pidetään huhtikuun 14. päivä ja tuon jälkeen hallitus muuttuu niin kutsutuksi toimitusministeriöksi, kunnes uusi hallitus saadaan kasattua.

Anne Berner kertoi aiemmin selvittäneensä oikeuskanslerilta, että hän voi jatkaa ministerinä. Jatkamisen ehtona olisi sidonnaisuusilmoituksen tekeminen. Lisäksi Bernerin olisi jäävättävä itsensä rahoitusmarkkinoihin liittyvistä kysymyksistä.

Lue myös:

    Uusimmat