Minihuuhkajien painajainen: Norja puski lisäajalla ohi

Norja voitti Suomen maalein 3-2 jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-kisojen alkulohko-ottelussa Seinäjoella.

Tappio oli Minihuuhkajille karvas, sillä vielä viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Suomi johti 2-1.

Suomella on vielä käytännön mahdollisuus alkulohkossa kolmen parhaan joukkoon. Alkulohkojen jälkeen lohkokolmoset pelaavat kisojen viidennestä sijasta, joka oikeuttaa MM-kisoihin.

Torstaisessa ottelussa Norja pääsi karkaamaan johtoon 11. minuutilla Suomen puolustuksen kompuroitua. Jens Hauge sai kunnian siirtää pallon maalivahti Rasmus Leislahden ulottumattomiin.

Juha Malisen valmentama Suomi ei jäänyt ihmettelemään, vaan vyörytti peliä vääjäämättömästi kohti Norjan kenttäpuoliskoa. Ennen puolen tunnin täyttymistä tuli palkinto, kun erotuomari osoitti rangaistuspilkkua norjalaispelaajan rikottua Eetu Vertaista.

Vertainen otti homman itse hoitaakseen. Hän sijoitti pelivälineen kylmän rauhallisesti oikeaan alanurkkaan. Maali oli Minihuuhkajille kisojen ensimmäinen; ensimmäisessä ottelussa Italia voitti Suomen 1-0.

Suomi siirtyi johtoon 53. minuutilla. Abukar Mohamed teki loistavan esityön riistettyään pallon. Hän pelasi maltilla ja antoi täydellisesti ajoitetun läpisyötön Saku Ylätuvalle. Ylätupa täydensi kauniin sommitelman kiertämällä norjalaisvahti Julian Fayen.

Maailma musteni 90 minuutin kohdalla. Suomen alakerta ei kestänyt painetta. Erik Botheim iski tasoituksen ja Tobias Borchgrevink Borkeeiet lisäajalla voittomaalin.

Viimeisessä lohko-ottelussaan sunnuntaina Suomi pelaa Portugalia vastaan.