Kun Teemu Pukki pääsi irti, se oli menoa – Huuhkajat tarjosi show'n

Katso – näillä maaleilla Huuhkajat teki selvää Pohjois-Irlannista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue tarjosi maalinäytöksen Helsingissä pöllytettyään Pohjois-Irlantia 4–0 EM-karsintaottelussa. Huuhkajien tehohahmona hääri toisella puoliajalla irti päässyt Teemu Pukki.

Pukki pääsi kentälle 60. minuutilla, ja pöllytti verkkoa jo 14 minuutin pelin jälkeen. Pukki ampui pallon Robert Taylorin syötön jälkeen vastustamattomasti takakulmaan ja kasvatti Suomen johdon 3–0:aan.

Ottelun loppuminuuteilla Pukki puolestaan petasi tyylikkäästi syötöllään rangaistusalueen keskustaan Robin Lodin 4–0-osuman.

Suomen aiemmat maalit olivat viimeistelleet Joel Pohjanpalo ja Daniel Håkans.

Taiston avausosuma syntyi, kun Huuhkajat sai avauspuoliajan loppupuolella maalittomassa tilanteessa rangaistuspotkun. Pohjois-Irlannin Isaac Price oli runnonut rangaistusalueella pallollisen Nikolai Alhon nurin.

Pisteelle asteli hyökkääjä Joel Pohjanpalo, joka iski pelivälineen tarkasti vasempaan alakulmaan.

Toinen häkki syntyi toisen jakson ensiminuuteilla, kun Glen Kamara tarjoili esityön pystyyn ja Daniel Håkans napsautti kuulan vasemman tolpan kautta pömpeliin.

Näet ottelun maalit ylälaidan videolta.

Ei panosta

Ottelussa ei ollut panosta ensi vuoden EM-turnaukseen pääsyn kannalta, sillä kolme edellistä otteluaan hävinnyt Suomi ja Pohjois-Irlanti olivat menettäneet mahdollisuutensa suoraan EM-kisapaikkaan.

Suomella on kuitenkin mahdollisuus päästä EM-karkeloihin ensi keväänä jatkokarsinnasta.

H-karsintalohkossa neljäntenä oleva Suomi kohtaa lohkon päätöspelissään ensi maanantaina vieraissa lohkojumbo San Marinon.