Veikkausliiga-lupaus räväytti heti debyytissään – Suomi suli loppuhetkillä

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue hävisi Islannille torstai-iltapäivänä Turussa. Ystävyysottelu päättyi tapahtumarikkaan toisen puoliajan jälkeen 2–3-tappioon, jossa Pikkuhuuhkajien maaleista vastasivat Roni Hudd ja Kai Meriluoto.

Pikkuhuuhkajat-debyyttiään pelannut Hudd, 18, viimeisteli nopeasta vastaiskusta tulleen maalinsa vajaan tunnin pelin kohdalla. Vaasan Palloseuran tekninen laitahyökkääjä otti Agon Sadikun syötön loistavasti haltuun rangaistusalueen sisälle ja nosti pallon maalivahdin yli verkkoon.

Vartti ennen päätösvihellystä Islanti sai pelin kuitenkin haltuunsa. Koko toisen jakson pinteessä olleet vieraat nousivat tasoihin, kun Eythor Wöhler puski pallon vastustamattomasti sisään. Ottelun 82. minuutilla David Johansson vei Islannin jo 2–1-johtoon ohitettuaan Lasse Schulzin pilkulta.

Tuhansien paikalle saapuneiden koululaisten kannustama Suomi nousi vielä lopussa mukaan peliin, kun Puolan pääsarjassa lainalla pelaava Meriluoto ohjasi Sadikun laukauksen lähietäisyydeltä maaliin. Ysikymppisen täyttyessä Islanti kuitenkin hyödynsi suomalaispuolustuksen haparoinnin. Loppulukemat Islannille 3–2.

Mika Lehkosuon luotsaama Pikkuhuuhkajat aloittaa EM-karsintansa ensi viikon tiistaina, kun se isännöi Sveitsiä Veritas Stadionilla. Suomi ja Sveitsi taistelevat paikasta vuoden 2025 EM-kisoissa samassa lohkossa Albanian, Romanian, Montenegron ja Armenian kanssa.

Suomen A-maajoukkue jatkaa puolestaan EM-karsintojaan myöhemmin torstaina Kazakstania vastaan. H-lohkon kärkiottelu alkaa kello 17 Suomen aikaa Astanassa.