Huuhkajat upeaan voittoon Armeniasta – Pukkiparty raikasi Turun illassa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti yhden askeleen lähemmäs kohti EM-kisapaikan varmistusta, kun se voitti Armenian Turussa 3-0 numeroin EM-karsintojen kahdeksannessa ottelussa.

Armenialla oli heti ottelun alkuhetkillä mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Gevorg Ghazaryan tarjoili vaarallisen vapaapotkun maalinedustalle, mutta armenialaiset eivät pystyneet ohjaamaan palloa maaliin. Tämän jälkeen alkoi Suomen selkeä hallinta. 

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen avauskokoonpanoon nostettu Fredrik Jensen pääsi tuikkaamaan kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun avausmaalin. Armenian maalivahti Aram Hayrapetyan kurotti kädellään palloon, jonka Jensen pääsi nostamaan suoraan maaliin.

Toisen puoliajan alussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan onnistunut Joel Pohjanpalo vaihdettiin Jensenin tilalle. Teemu Pukki onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa kuukauteen, kun Pohjanpalo tarjoili Norwichin tähtihyökkääjän läpiajoon. Pukki nosti tyylikkäästi pallon ohi Armenian maalivahdin. 

Rasmus Schüller vaihdettiin vielä loppuhetkille sisään ja hän syötti Pukin jälleen läpiajoon. Pukki viimeisteli illan toisen osumansa matalalla nostolla. 

Suomi nousi voitollaan nyt 15 pisteeseen ja sillä on jäljellä kaksi EM-karsintaottelua. Huuhkajien pahin kilpakumppani kisapaikan suhteen on Bosnia ja Hertsegovina, joka kohtaa iltaottelussa Kreikan vieraskentällä. Mikäli Bosnia ei voita Kreikkaa, riittää Suomelle voitto Liechtensteinista EM-kisapaikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat