4 liikuntamokaa, jotka sairastuttavat – vältä flunssa tänä talvena

Pese käsiä, älä laita sormia suuhun ja syö vitamiineja. Nämä tavat torjuvat flunssaa, mutta tiesitkö, että myös liikunnalla on rooli terveyden ylläpidossa ja pöpöjen torjumisessa?

Liikunta voi sekä auttaa taistelemaan pöpöjä vastaan että lisätä sairastumisriskiä, kertoo Foxnews. Vältä seuraavia yleisiä virheitä, niin saat flunssariskiä pienennettyä.

Jätät joogatunnit väliin

Liikunta parantaa vastustuskykyä, ja esimerkiksi jooga on oiva laji torjumaan flunssaa. The Journal of Alternative and Complementary Medicinessa julkaistu tutkimus osoitti, että 40 minuutin päivittäinen joogaharjoitus tehosti kehon puolustusjärjestelmää ja vähensi stressihormonien määrää elimistössä verrattuna henkilöihin, jotka eivät harrastaneet joogaa.

Liikut epäsäännöllisesti

Pakkasen purressa liikuntarutiinit saattavat rikkoontua, kun lämmin sohva houkuttelee pimeää ja kylmää lenkkipolkua enemmän. Säännölliseen liikuntaan kannattaa kuitenkin panostaa. Jo puolen tunnin kohtuullisen rasittava liikunta, kuten uinti, tanssi, pyöräily tai reipas kävelylenkki nostavat elimistön puolustusjärjestelmän solujen määrää, osoittaa Journal of Sport and Health Sciencessa julkaistu tutkimus. Liikunnan harrastaminen suurimpana osana viikonpäivistä pienentää flunssaan sairastumisen riskiä 50 prosentilla verrattuna sohvaperunoihin.

Liikut liikaa

Liian pitkät liikuntasuoritukset kääntyvät kehon puolustusjärjestelmää vastaan, sillä aivot pitävät yli 75 minuutin kestoista raskasta suoritusta stressaavana tilanteena, mikä puolestaan jarruttaa kehon puolustusjärjestelmää. Pitkän talviliikuntasuorituksen, kuten laskettelun ja hiihdon aikana kannattaakin pitää taukoja. Näin keho saa tarpeeksi myös lepoa ja kaloreitakin palaa tehokkaasti.

Yrität hikoilla kuumeen pois

Kuumetta ei pidä hikoilla kuntosalilla tai lenkkipolulla pois. Jos tunnet olosi kipeäksi, älä lähde liikkumaan. Liikunnan harrastaminen kipeänä nostaa vakavien jälkitautien ja komplikaatioiden riskiä. 

Lähde: Foxnews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja