Marinista presidenttiehdokas? Toimittaja vertaa Niinistöön: "Voisi halutessaan olla ihan kova luu"

Millainen presidenttiehdokas Sanna Marinista tulisi? 2:04
Videolla Pöllöraati pohtii, millaista kamppailua voisi olla luvassa vaalien toiselle kierrokselle, ja minkä porvariryhmän ääniä Marin saattaisi onnistua keräämään.

Millaiset presidentinvaalit nähtäisiin, jos pääministeri Sanna Marin (sd.) lähtisi mukaan presidenttipeliin?

MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum nosti esille Uutisaamun Pöllöraadissa, että puolueen sisällä katseet vaikuttavat yhä kääntyvän Jutta Urpilaisen puoleen, vaikka kyselyissä Sanna Marin vaikuttaa olevan tätä suositumpi. Neihum nostaa esille, että Marinin ulkopoliittiset kannukset ovat yhä verrattain ohuet.

– Hän ei ole osoittanut mitään erityistä kiinnostusta ulkopolitiikkan suuntaan, Neihum muotoilee.

Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen esimies Juha Ristamäki kuitenkin muistuttaa, ettei ulkopolitiikan osaajana kansainvälisestikin kehuttu Sauli Niinistökään ollut valitsessaan aihepiirin kova konkari.

– Täytyy muistaa, ettei Sauli Niinistönkään ulkopoliittinen kokemus mitään päätähuimaavaa ollut siinä vaiheessa kun hänet presidentiksi valittiin. Kyllähän Marin on ulkopoliittisestikin ollut huomattavasti kovemmissa paikoissa kun oli ollut Euroopan investointipankin varapääjohtaja ja eduskunnan puhemies tullessaan valituksi, hän toteaa.

Ristamäki arvioi, että jos Marin lähtee mukaan kisaan, on hänet äärimmäisen vaikea voittaa demarien sisällä. Videolla hän kertoo, millaista kamppailua voisi olla luvassa vaalien toiselle kierrokselle, ja minkä porvariryhmän ääniä Marin saattaisi onnistua keräämään.

– Kyllähän hän voisi halutessaan olla ihan kova luu tässä kisassa, Ristamäki sanoo.

Tänään julkiastussa Ilta-Sanomien presidenttigallupissa 35 prosenttia suomalaisista totesi, että voisi äänestää Sanna Marinia (sd.) yhtenä mahdollisena presidenttiehdokkaana. Häntä edellä ovat Olli Rehn (kesk.) 49 prosentilla ja Pekka Haavisto (vihr.) 45 prosentilla.

Pöllöraati: Kunta-alan palkkariita sai myös ammattiliittojen sukset ristiin 11:02
Katso koko Pöllöraadin keskustelu presidenttipelistä ja ammattiliittojen ristiin menneistä suksista videolta.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat