Millainen viini sopii tulisen ruoan kanssa?

Chili ja viini on hankala yhdistelmä, muttei mahdoton. Jesse Kamras pistää itsensä likoon suu liekeissä, katso hulvaton video miesten maistelusta!

Arto Koskelo eli ”viinipiru” tutustuttaa kotikatsomon ja Jesse Kamraksen Huomenta Suomen aamussa viinien ihmeelliseen maailmaan. Tänä perjantaina Koskelo opastaa, millainen viini sopii parhaiten tulisen ruoan seuralaiseksi.

– Chilin ja viinin yhdistäminen on kimurantti juttu, koska chili ei kyllä paranna viinin makua, Koskelo sanoo.

Viinistä voi kuitenkin olla apua helpottamaan chilille ominaista, polttavaa tunnetta suussa. Chilin yhdistämistä viiniin vaikeuttaa myös se, että chili ei varsinaisesti ole maku, vaan kipureseptorien aistima polttava tuntemus suussa.

– Poltteen alta löytyy kuitenkin sokerisuutta ja hapokkuutta, Koskelo sanoo.

Nyrkkisääntönä on, että hedelmäinen ja hapokas viini komppaa hyvin chilin makua. Lisäksi olisi suotavaa, että viini olisi kylmää, koska kylmä juoma tuntuu polttavassa suussa hyvältä.

– Olisi hyvä, että viini olisi sokerinen, koska sokeri vähän blokkaa tulisuutta, Koskelo selittää.

Sokeri toimiikin viinin omana ”sammutuspeitteenä” tulista ruokaa nautittaessa.

Koskelo muistuttaa myös, että tulisen ruoan kanssa nautittavan viinin olisi hyvä olla alkoholipitoisuudeltaan melko matala. Esimerkiksi 7 tilavuusprosenttia on sopiva luku.

– Jos yhdistät chilin ja viinin, niin tulet varmasti juomaan isoja kulauksia, Koskelo selittää syyn tähän.

Katso Viinipirun viinikoulu videolta!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat