Mainos

Millainen kahvinjuoja olet? Tätä kahvisi kertoo sinusta

Suomalaiset kuuluvat maailman kovimpiin kahvinjuojiin. Yhä useampi suomalainen on myös siirtynyt juomaan perinteisen suodatinkahvin sijasta erikoiskahveja. Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä valitsemasi kahvi kertoo sinusta?

Tuoreen tutkimuksen mukaan eri kahvityypit voivat kertoa paljon juojansa persoonasta. Kliininen psykologi, tohtori Ramani Durvasula analysoi tuhat kahvinystävää selvittääkseen eri kahvityyppien juojiin liittyiä yleisimpiä luonteenpiirteitä.

Tutkimustuloksista selvisi, että tavallisen mustan kahvin juojat ovat useimmiten puristeja, jotka keskittyvät olennaiseen ja tosiasioihin turhuuksien sijaan. Mustan kahvin juojat arvostivat usein myös yksinkertaista elämäntapaa, mutta saattoivat toisaalta olla usein käytökseltään jyrkkiä, kärsimättömiä ja jopa muutosvastaisia.

Maidolla pehmennettyä caffe lattea juoneet testihenkilöt sen sijaan pyrkivät usein miellyttämään toisia, ja osoittivat myös ajoittaiseen neuroottisuuteen taipuvaisia luonteenpiirteitä.

Cappucinon suosikkikahvikseen maininneet henkilöt puolestaan linkittyivät useimmiten perfektionismiin ja vaativuuteen, sekä yliherkkyyteen, terveystietoisuuteen ja kontrolloivuuteen.

Pikakahvin juojat osoittivat koehenkilöistä rennoimpia luonteenpiirteitä, jopa siinä määrin, että heillä havaittiin olevan taipumusta viivyttelyyn, ja asioiden lykkäämiseen huomiselle.

Kahvinsa sokeroituna jääkahvina juovat henkilöt sen sijaan osoittivat tutkimuksen mukaan olevansa sosiaalisesti rohkeita muodin edelläkävijöitä, jotka kuitenkin sortuivat ajoittaiseen holtittomuuteen ja vastuuttomuuteen.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja