Mainos

Miljonäärin leskivaimo haluaa lahjoittaa valtavan maa-alueen Chilelle

Miljonäärin leskivaimo on tarjonnut Chilen valtiolle valtavaa, 400 000 hehtaarin aluetta kansallispuistoksi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan ulkovaateyhtiö The North Facen ja vaateyhtiö Espritin perustajiin kuulunut Douglas Tompkinsin vaimo Kristine McDivitt Tompkins on keskustellut maalahjoituksesta Chilen presidentti Michelle Bacheletin kanssa.

Miljonäärin leski on tarjosi Chilelle 400 000 hehtaarin kokoista aluetta Patagoniasta, jotta alueesta tehtäisiin kansallispuisto. Neuvotteluiden odotetaan kestävän jopa pari vuotta.

– Prosessi vie pitkän ajan. Me emme päätä neuvotteluiden ajasta ja tiedän, että molemmat osapuolet joutuvat tekemään kompromisseja, leski kertoo.

Miljonääri Douglas Tompkins kuoli joulukuussa kajakkionnettomuudessa 72-vuotiaana. Hän nousi julkisuuteen erityisesti 1990-luvulla, koska osti Etelä-Chilestä ja Argentiinasta paljon maata suojellakseen sitä itse.

Vuorikiipeilijä ja laskettelija Tompkins ansaitsi rikkautensa The North Face -vaateyhtiöllä, jonka osaperustaja aikoinaan oli. Hän myi osuutensa yhtiöstä 1990-luvulla, erosi ensimmäisestä vaimostaan ja muutti Chileen. Toisen vaimonsa, Kristinen kanssa hän alkoi ostaa suojelukohteita. Kristine McDivitt Tompkins työskenteli aikaisemmin toimitusjohtajana Patagonia Inc -ulkovaateyhtiössä.

BBC kertoo, että aviopari osti 25 vuoden aikana 375 miljoonan dollarin, eli noin 347 miljoonan euron, edestä maata. Osan maasta pari lahjoitti Chilelle ja Argentiinalle, ja valtiot ovat perustaneet näille alueille 4 eri kansallispuistoa.

Viimeksi miljonääripariskunta lahjoitti Chilelle 294 hehtaarin alueen vuonna 2005. Alueelle perustettiin Chilen kuudenneksi suurin kansallispuisto, Corcovadon kansallispuisto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.