Miksi Williams valitsi keltanokan kuljettajakseen? – ”Sen voisi Toto Wolff sanoa”

4:02

George Russell aloittaa F1:ssä ensi kaudella Williamsilla. Vaihtoehtona talliin olisi ollut myös kokeneempi Esteban Ocon. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kehottaa kysymään valintaperusteista Mercedes-pomo Toto Wolffilta.

Russell oli Williamsilla mukana jo viime viikonloppuna Mexico Cityn kisassa. Hän tutustui siellä tallin toimintatapoihin kisaviikonlopun aikana.

– Nimien opettelu on itse asiassa vaikein asia. Täällä on niin paljon väkeä. 700 ihmistä tehtaalla, Russell naurahti C Moren Mervi Kalliolle.

4:06

Russell on tällä kaudella kisannut Formula 2-sarjassa ja voittanee siellä mestaruuden. Seuraavaan harppaukseensa hän onkin valmis.

– Formula ykköset on ollut unelmani koko elämäni ajan. Ja nyt pääsen ajamaan tiimissä, jossa on niin paljon historiaa. Saan ensi vuonna mahtavan tilaisuuden.

Russellin tallikaverista Williams ei vielä ole päättänyt. Ehdolla ovat tiettävästi Sergei Sirotkin ja Esteban Gutierrez. Valinnan ratkaisee raha.

– Olisin tyytyväinen jokaiseen, joka on ehdolla. Tärkeää olisi saada hyvä kuljettaja tallikaveriksini. On tärkeää rakentaa tallikaverin kanssa hyvä suhde, jotta voimme auttaa tiimiä eteenpäin, Russell totesi.

Tällä kaudella Williams on uinut syvissä vesissä ja tulee mitä todennäköisimmin jäämään valmistajien pisteissä viimeiseksi. Russellia moinen tulostaso ei pelota.

– En ole huolissani. Formula ykköset muuttuu niin nopeasti. Viime vuonnahan Williams oli valmistajien pisteissä viides ja kaksi vuotta aiemmin kolmas. Ensi vuonna on massiivinen tilaisuus ja kaikki ovat niin motivoituneita ja nälkäisiä parantamaan tällaisesta vuodesta.

2:52

Russell on Mercedeksen suojatti, kuten myös Esteban Ocon, jota Williamsille ei pestattu, vaikka neuvotteluja käytiin. C Moren studioasiantuntija Ossi Oikarinen nostaa pöydälle mahdollisia päätökseen vaikuttaneita seikkoja.

– Hyvä kysymys, joka pitäisi esittää Toto Wolffille. Onko rahalla jotain tekemistä asian kanssa, mitä Williams haluaa, haluavatko he brittikuskin?

Oikarisen mukaan Oconin kokemuksesta olisi ollut Williamsille enemmän hyötyä.

Totta kai Ocon olisi ollut Williamsille varmempi kaveri ja hänellä on jo riittävästi kokemusta Formula ykkösistä. Mutta miksi näin ei käynyt (Oconia ei valittu), sen voisi Toto Wolff sanoa.

Syytä Wolff ei välttämättä kerro.  

– Osaa sanoa, ei välttämättä halua, Oikarinen naurahti.  

2:27

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja