Miksi tyytyä Urjalan Suolikulliin ja Laukaan Pimppiniemeen? – Etelä-Amerikassa sinua odottaa Pilluccacca, josta on vain nopea rykäisy Huarapascalle

Miltä näyttää lentokoneen sisustus tulevaisuudessa? 2:50
Miltä näyttää lentokoneen sisustus tulevaisuudessa?

Moni suomalainen naureskelee maamme erikoisille paikannimille, ja niistä monet saattavat kuulostaa huvittavilta myös ulkomaalaisten korviin. Suomalaisen alapäähuumorin ystäville on kuitenkin olemassa kiinnostavia matkakohteita myös esimerkiksi Etelä-Amerikassa. 

Perun pääkaupungin Liman liepeillä sijaitsee suomalaisittain jopa poikkeuksellisen härskin kuuloinen taajama. Miltäpä kuulostaisi matka Pilluccaccaan?

Pilluccacca on asutuskeskittymä Huaralin provinssissa vajaan sadan kilometrin päässä Limasta pohjoiseen.

Pilluccaccan olemassaolosta on kirjoittanut aiemmin muun muassa Muropaketti.com. Sivustolla vuonna 2011 julkaistu artikkeli osallistui myös Vuoden 2011 turhin kirjoitus internetissä -kilpailuun.

– Uskomme voittoomme vakaasti, toimituksesta kommentoitiin tuolloin.

Tarina ei kuitenkaan kerro, miten kilpailussa lopulta kävi. Artikkelissa kuvailtiin muun muassa Pilluccaccan säätä, joka oli tuolloin hieman epävakaa ukkosrintaman vuoksi. 

Valloita Huarapasca!

Reilun 300 kilometrin päässä Pilluccaccasta pohjoiseen sijaitsee Huarazin kaupunki sekä Huascaránin kansallispuisto. Kansallispuistossa seisoo jylhänä "kätkettynä helmenä" pidetty vuorenhuippu, Huarapasca. 

Andeihin kuuluvan Huarapascan huipun valloittaakseen on kiivettävä yli viiden kilometrin korkeuteen, mutta kiipeilijöiden mukaan reitti ylös on varsin mukava. Varaa kuitenkin lämmintä vaatetusta mukaasi, jos suuntaat Huarapascalle. Näissä korkeuksissa on tunnetusti lumista, kylmää ja tuulista.

Lähteet: SummitPost, DePeru

Lue myös:

    Uusimmat