Mainos

Miksi toinen nainen saa syyt niskoilleen, kun mies pettää?

Onko toinen nainen vihollinen?

Kodinrikkoja on sana, jota yleensä käytetään kuvaamaan nimenomaan onnellisen parisuhteen rikkovaa naista. Toista naista on helppo syyttää, olipa kyseessä sitten julkkismieheen kyntensä iskenyt lastenhoitaja tai baarissa perheenisän iskenyt tuntematon nainen.

Vaikka moni tietää ja ymmärtää, että lemmenleikkeihin tarvitaan kaksi, miksi salarakkaat saavat syyt niskoilleen – ja pettänyt mies pääsee kuin koira veräjästä? Women's Health -sivusto otti selvää yleisimmistä syistä.

1. Oletamme, että miehet ovat pahoja joka tapauksessa

Television rikossarjoissa miehet tekevät suurimman osan rikoksista. Myös tosielämässä miesten tekemät rikokset ovat pääosassa uutisissa.

– On olemassa oletus, että miehet ovat koiria ja naiset ovat niitä mukavia, sanoo käytöstutkija ja parisuhdeasiantuntija Christine Hartman.

– Kun naiset tekevät jotain pahaa, on helpompaa suuttua heille, koska ajattelemme, että he tekevät jotain todellisen luontonsa ulkopuolelta, Hartman selittää.

Kun nainen sortuu tekemään pahojaan, voi tuntua siltä kuin hän rikkoisi jotain salaista koodia – "älä iske miestäni, niin minä en iske sinun miestäsi". Naista pidetään ilkeänä, kun taas miehen koetaan tehneen virheen, vaikka todellisuudessa mies on ainoa, joka on rikkonut minkäänlaista sopimusta.

2. On helpompaa vihata naista

Hartmanin mukaan toinen nainen on helppo kohde vihalle. Etenkin silloin, jos petetty vaimo ei tunne häntä eikä hän ole tämän ystävä. Sen sijaan sellaisen väärin tehneen ihmisen vihaaminen, jota todellisuudessa rakastaa, on hämmentävää.

Kyllä naisetkin pettävät – lue, miksi: 5 syytä, joiden vuoksi naiset pettävät

– Miehen syyttäminen pakottaa kohtamaan kiusallisia kysymyksiä, kuten "Mitä jos avioliittomme oli huijausta?", "Ehkä hän ei olekaan se, joka luulin hänen olevan?" tai "Olenko yksin koko loppuelämäni?", sanoo psykologi Brandy Engler.

Engler huomauttaa, että yleensä jos petetty vaimo raivoaa salarakkaalle miehen sijaan, hänellä on jo aikomus jäädä miehen luo, mutta hän tarvitsee vihalleen jonkun kohteen.

3. Ajattelemme, että nainen "houkutteli häntä"

Hartmanin mukaan naisilla on tapana ajatella, että "jos nyt vain pääsen eroon hänestä, kaikki järjestyy". Naiset kokevat, että toinen nainen houkuttelee miestä ja tekee pettämisen tälle helpoksi.

– Tiedämme kuitenkin, että sille, miksi miehet pettävät, on miljoona syytä, ja yleensä kyseessä on isompi ongelma kuin vain hankkiutua naisesta eroon – se on kuin hoitaisi oiretta, Hartman selittää. 

Mikä sitten auttaa oikeasti? Unohda toisen naisen syyllistäminen, ja yritä ymmärtää miehen käytöstä.

– Harvoin miehet pettävät siksi, että heidän kumppaninsa ei ole tarpeeksi kaunis tai nainen, jonka kanssa petetään, olisi kauniimpi – yleensä hän käyttäytyy huonosti, koska hän on vihainen kumppanilleen tai hänen henkisiä tai fyysisiä tarpeitaan ei ole täytetty, Engler sanoo.

Ehkä siis seuraavan kerran, kun lohdutat petettyä ystävääsi tai joudut kohtaamaan sellaista omassa parisuhteessasi, vastustat kiusausta sysätä kaikki vastuu toisen naisen niskoille. Loppujen lopuksi, hän saattaa vain olla yksi rakkautta etsivä nainen, ei itse paholainen.

***

1:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.