Miksi suomalaiset värjäävät hiuksiaan niin paljon?

Kampaaja Taavi Vuokkovaaran mielestä suomalaiset voisivat unohtaa radikaaleimmat shokkivärit.

Moni tietänee sellaisen ihmisen, joka ei edes tiedä omaa hiustenväriään, koska on värjännyt hiuksiaan niin pitkään. Yleinen tuntuma on, että suomalaiset värjäävät hiuksiaan melko paljon. Onko asia näin? AVA kysyi asiasta helsinkiläisen Dynastia-kampaamon omistajalta Taavi Vuokkovaaralta, 29.

– Kyllä, hiuksia värjätään täällä todella paljon. Se johtuu mielestäni siitä, että suomalaisten hiukset ja kasvot ovat hyvin samaa sävyä. Kasvot halutaan tuoda värjäämällä esiin, Vuokkovaara sanoo.

Värjääminen ei ole kampaajan mukaan ohuelle suomalaishiuksella haitaksi, vaan kampaamotuotteet ovat tarpeeksi hellävaraisia värjäämiseen. Värjäys tuo myös pigmenttiä, mikä heijastaa valoa ja tuo näin kiiltoa suomalaishiuksiin.

Voimakkaisiin hiusväreihin liittyy väärinkäsityksiä

Vuokkovaara alleviivaa, että kyseessä on vain hänen oma mielipiteensä, mutta hänen mielestään suomalaiset voisivat unohtaa radikaaleimmat hiusvärit, kuten voimakkaat violetit, joilla yritetään esimerkiksi saada ihonsävyä lämpimämmäksi.

– On joitain väärinkäsityksiä, kuten että hiuksiin pitäisi valita kylmiä sävyjä ihon vanhetessa, jotta iho näyttäisi lämpimämmältä. Myös voimakkaat siniset ja violetit raidat ovat jotain, mitä ei juuri muualla päin maailmaa näe, hän toteaa.

Ihonväri on kuitenkin olennainen asia hiusväriä valitessa. Vuokkovaaran mielestä riippuu ihonväristä, voiko vaalea suomalainen värjätä hiuksensa onnistuneesti esimerkiksi hyvin tummiksi.

– Punakkaihoisen ei kannata valita punaista hiusväriä. Punakalle iholle ei toisaalta sovi myöskään kylmä kehys, koska sekin korostaa ihon punaista sävyä, Vuokkovaara tuumaa.

Lue myös:

AVA / Emmi Maaranen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja