Miksi silmiä kirvelee meikkiä puhdistaessa? Asiantuntija vastaa

Onko sinulle käynyt joskus niin, että meikkiä puhdistaessasi silmiä on alkanut ikävästi kirvellä? Asiantuntija kertoo, mistä kirvely voi johtua.

Silmämeikki mascaraa myöten tulisi puhdistaa joka ilta silmämeikinpuhdistusaineeseen kostutetulla vanulapulla muun meikin poiston ohella. Joskus kuitenkin silmiä saattaa alkaa kirvellä silmämeikkiä poistaessa – mutta miksi?

Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston ammatinopettaja Taina Raivion mukaan silmien kirvely voi johtua eri syistä: yksi syy voi olla se, että olet allerginen jollekin aineosalle.

On myös tärkeää valita omalle ihotyypille sekä käyttämällesi meikille sopiva puhdistustuote.

Silmät ovat erityisen herkät, joten on suotavaa puhdistaa ne juuri silmämeikinpuhdistukseen tarkoitetulla tuotteella. Kuitenkin kirvelyä saattaa esiintyä.

– Kirvely voi myös johtua siitä, että tuote voi olla herkille silmille liian voimakas. Toinen syy voi olla, että meikinpoistotuotetta valuu puhdistettaessa vahingossa silmän sisäpuolelle, Raivio kuvaa.

Raivio myös muistuttaa, että puhdistukseen käytettyä vanua ei saa kostuttaa meikinpoistotuotteella liikaa.

– Silmämeikinpoistoaine kannattaa myös annostella oikein, koska liian suuri määrä joutuu helposti silmiin ja saattaa aiheuttaa ärsytystä, Raivio kuvaa.

Liian vähäinen määrä voi puolestaan johtaa turhan voimakkaisiin otteisiin ja hankaamiseen meikkiä poistettaessa, jolloin arat silmät joutuvat jälleen koetukselle.

Lue myös:

Asiantuntija vastaa:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja