Miksi puhelimen näytöllä näkyy oranssi tai vihreä pallo? Tämän merkki kertoo sovelluksistasi

0:55
KATSO MYÖS: Ei enää noloja tuherruksia! Näin piirrät iPhonen kuviin siistejä merkintöjä.

Puhelimen näytön yläreunussa ajoittain näkyvät oranssi tai vihreä pallo ovat siellä hyvästä syystä.

Applen iPhone-puhelinten ruudun oikeassa ylänurkassa on aina välillä oranssi tai vihreä pallo. Kyse ei ole mistään mielivaltaisista väripalloista, vaan ne kertovat, mitä puhelimessasi tapahtuu.

Oranssi pallo puhelimen näytöllä

Jos puhelimen näytön yläkulmassa näkyy oranssi pallo, se tarkoittaa, että joku sovellus puhelimessasi käyttää iPhonen mikrofonia. Se saattaa ilmestyä, jos käytät esimerkiksi sanelinta tai nauhoitat ääniviestiä, kerrotaan Mashable-sivustolla.

Oranssi pallo näkyy myös silloin, kun soitat puhelimella, kertoo Lifewire. Ominaisuus tuli iOS 14 -käyttöjärjestelmän päivityksen mukana, eikä sitä pysty kytkemään pois päältä. Ympyrän ideana on suojella yksityisyyttäsi, jotta huomaat, mitkä sovellukset puhelimessasi hyödyntävät mikrofonia, eli toisin sanoen mahdollisesti tallentavat ääntä.

Jos sinulla on hankaluuksia erottaa oranssia ja vihreää väriä toisistaan, pystyt muuttamaan oranssin ympyrän muotoa neliöksi puhelimen asetuksissa. Voit tehdä muutoksen menemällä asetuksiin, valitsemalla käyttöapu-valikon, klikkaamalla kohdasta "näyttö ja tekstin koko" ja napsauttamalla päälle vaihtoehdon "erottele ilman väriä".

Vihreä pallo puhelimen näytöllä

Samalla tavoin kuin oranssi pallo, myös vihreä pallo kertoo puhelimesi toiminnasta. Vihreä pallo ilmestyy näytön ylälaitaan silloin kun iPhonen kamera on käytössä. Pallo on näkyvissä esimerkiksi ottaessasi valokuvaa joko kamerasovelluksella tai jollakin sosiaalisen median sovelluksella, kuten Instagramissa tai Snapchatissa.

yhdistelmäkuva oranssi ja vihreä pilkku
Puhelimen ylälaidassa saattaa näkyä oranssi tai vihreä pallo.

Vihreä pallo saattaa myös tarkoittaa, että joku sovellus käyttää samanaikaisesti sekä kameraa että mikrofonia, esimerkiksi videota kuvatessa.

Katso myös: Näin toimii iPhonen uusi ominaisuus, jolla voit kopioida vain osan kuvasta 

2:42
Valokuvista voi poimia esimerkiksi pelkästään muodon, ihmisen tai eläimen ja kopioida sen esimerkiksi viestitse lähetettäväksi tarraksi.

Lähteet: Mashable, Lifewire

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja