"Miksi olen edellä?" – Max Verstappen ärähti tiimiradiossa, Sergio Perez kertoi syyn sekaannukselle

Kakkosruutuun Azerbaidzhanin F1-kisassa yltänyt Sergio Perez uskoo menettäneensä paalupaikan jäätyään ilman vetoapua viimeisellä aikakierroksellaan.

Tuore Monacon GP:n voittaja ja vastikään kaksivuotisen jatkosopimuksen Red Bullin kanssa tehnyt Perez oli tallin etukäteissuunnitelman mukaan vetovuorossa, mutta lähti viimeiselle kierrokselle jälkimmäisenä yllättävän vian takia.

Max Verstappen ehti jo kysellä, missä Perez viipyi.

– Miksi minä olen edellä? Verstappen kysyi tiimiltä.

– Toisessa autossa on vika, tiimi vastasi.

Myöhemmin Perez vahvisti, että hänen autoaan ei saatu ajoissa valmiiksi viimeiselle aikakierrokselle, koska tankkaus viivästyi. Lopulta meksikolainen lähetettiin radalle tyhjään rakoon ilman edellä ajavan tarjoamaan imuapua.

– Meillä oli ongelma moottorin kanssa, emme saaneet sitä käyntiin. Se tarkoitti, että olin käytännössä omillani, mikä on erittäin iso asia täällä, Perez valitteli.

Lisäksi Perez osui raapaisten seinään Bakun vaikealla katuradalla. Hän hävisi lopulta alle kolmella kymmenyksellä paalupaikan vieneelle Charles Leclercille. Ferrari-kuski taikoi hatustaan loistavan kakkossektorin, mikä riitti hänen omaksikin yllätyksekseen paalupaikkaan.

– Kaikki paalupaikat tuntuvat hyvältä, mutta tätä en varmaankaan osannut odottaa, koska luulin Red Bullien olevan vahvempia. Varsinkaan kahdessa ensimmäisessä osiossa minun oli vaikea nähdä, että olisimme olleet nopeampia. Sitten sillä (viimeisellä) kierroksella kaikki meni nappiin, Leclerc kertasi.

Lue myös:

    Uusimmat