Mainos

Miksi naiset tulevat paremmin toimeen miesten kuin toisten naisten kanssa? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi naiset tulevat työpaikoilla paremmin toimeen miesten kanssa kuin toisten naisten kanssa?" kyselee nimimerkki Arvi.

Näin naisraati vastasi

"Hei Arvi, esität tärkeän kysymyksen. On ongelmallista, jos naiset työpaikoilla eivät tule toimeen keskenään. Sen taustalla voi olla monia asioita, ehkä kateus tai pelko toisen ammattitaidosta suhteessa omaan osaamiseen, kilpailu pomon suosiosta tai työstä ylipäätänsä, tai ihan vain henkilökemialliset syyt. Tällaisten ratkaisemiseen pitäisi varmaankin selvittää, missä kähinöinnin syyt ovat ja ovatko ne syyt ratkottavissa.

En usko, että ongelmien takana on tässä asiassa sukupuoli, vaan opitut mallit ja roolit. Miesten miellyttämiseen on usein opittu jo varhain. Miehet itse taas ovat usein oppineet rennon roolin ja asenteen, joka helpottaa luonnollisestikin ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Naiset voivat huomaamattaan rakentaa välilleen jännitteitä ja kilpailua, vaikka olisi järkevämpää, että naiset tukisivat toisiaan työmaailmassa sekä rikkoisivat naisvaltaisiin aloihin liittyvät stereotypiat ja työmaailmaan liittyvät lasikatot."
– 30, parisuhteessa

"Hei Arvi! Tätä tapahtuu muuallakin kuin töissä. Olen aina tullut poikien ja miesten kanssa paremmin toimeen, tarhassakin. En oikein osaa sanoa syytä tähän. Oma kokemukseni, joka ei tietenkään päde kaikkiin, on, että miesten kanssa asiat ovat aina kuten ne ovat. Naiset voivat sanoa vaikka "olen iloinen puolestasi", vaikka näin ei ole. Itselleni on muutamaan otteeseen käynyt näin.

Oman lähipiirini naisilla on myös usein jutunaiheita, joihin en osaa samaistua. Esimerkiksi haukutaan omaa kehoa, puhutaan läskeistä tai siitä, miten ruma olo on. Tämä tuntuu ikävältä enkä halua osallistua. Miehet eivät kokemukseni mukaan tällaisia juttuja puhu itsestään."
– 30, parisuhteessa

”En nyt osaa samaistua kysymykseen, mutta voin kuvitella, että se voi pitää paikkansakin. Kyse on tällöin luultavasti siitä, että pieni työpaikka ja kasa naisia on lähtökohtaisesti huono idea. Naiset tuppaavat puhumaan pahaa selän takana ja juoruamaan ynnä muuta, joten miesten kanssa ”bondaaminen” voi joskus tuntua turvallisemmalta vaihtoehdolta. Lauma naisia harvoin pystyy elämään sulassa sovussa.”
– 31, sinkku

"Miesten kanssa on yksinkertaisesti rennompaa jutella niitä näitä. Naisten kanssa seurustellessa saa aina pitää varansa, ettei puhu ohi suunsa ja joudu kahvihuoneen vakiopuheenaiheeksi. Miehille voi myös useimmin heittää huonoja vitsejä ilman pelkoa suuttumisesta tai loukkaantumisesta."
– 25, avoliitossa

"Olen työskennellyt sekä nais- että miesvaltaisissa työpaikoissa, ja kieltämättä miesten kanssa on, näin yleistäen, ollut mutkattomampaa työskennellä. Miehet ehkä käyttävät vähemmän aikaa asioiden ”jauhamiseen”, mikä on työpaikan ilmapiirin kannalta todella hyvä juttu."
– 25, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.