Mainos

Miksi naiset pelkäävät ötököitä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi naiset pelkäävät hämähäkkejä ja muita ötököitä? Ikään kuin he pitäisivät ötökkäpelkoa naisellisempana kuin sitä, että ottaa hämähäkin käteen ja vie sen ulos. Tai vain antaa sen olla", miettii nimimerkitön.

Näin naisraati vastasi!

"Kyllä niitä ötökkäpelkoisia on yhtä lailla miehissäkin. Miksi jotkut pelkäävät niitä, kysy joltain psykologilta. Itse en pelkää ötököitä, otan niitä kiinni jaloista tai muualta harva se päivä ja kiikutan ulos."
– 36, naimisissa

"Mielestäni ötökkäpelko ei katso sukupuolta. Omakin puolisoni pelkää ötököitä minua enemmän, ja joudun usein olemaan parisuhteessa se ”mies”, joka häätää kutsumattomat vieraat ulos."
– 25, avoliitossa

"Itse en pelkää hämähäkkejä, mutta joitain muita öttiäisiä kyllä. Mielestäni kyse on menneinä aikoina hyötyä tuoneesta pelosta: aina esimerkiksi ampaisen pistoon ei ole ollut saatavilla apua tai lääkkeitä, pisto saattoi olla kohtalokas, joten oli loogista pelätä ötököitä. Yksikin nölliäinen ruoassa saattoi uhata koko suvun ruokavarantoja, öttiäisen puremasta saattoi saada taudin. Miksi ihmiset siis pelkäävät ötököitä? Analyysini on, että heillä on entisajan selviytymisvaistot.

Sitä, että joku pelottaa, ei voi tajuta, jos itse ei pelkää samaa asiaa. Tämä asenne mielestäni paistaa kysymyksestäsi: koska asia ei sinusta ole pelottava, et voi tajuta, miksi se jonkun muun mielestä olisi. Mitä itse pelkäät? Entä, jos joku ihmettelisi, miksi olet tuollainen nössö? Olisiko kivaa? Ei varmaan."
– 30, parisuhteessa

”No, en pidä hämähäkkikammoani naisellisena. Mieluusti olisin kammoamatta. Mutta kun hämähäkit ja muut ötökät nyt vaan ovat niin ällöttäviä, että ajatuskin niistä tuo palan kurkkuun. Myönnettäköön, että jos ei mies pysty hankkiutumaan niistä eroon puolestani, niin hän on vähemmän miehekkäämpi silmissäni.”
– 31, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja