Seurustelisitko masennusta sairastavan naisen kanssa? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Alkaisitko seurustelemaan naisen kanssa, jolla on aiemmin ollut masennusta ja mahdollisuus sen uusiutumiseenkin on? Onko masennus sinulle pelottava mörkö?" kysyy nimimerkki Hyacinth.

Näin miehet vastasivat

"Masennus ei ole mörkö, toki on hyvä, jos pystyy puhumaan auki, että mistä masentuminen on johtunut. En pidä esteenä."
– 51, avioliitossa yli 20 vuotta

"Ei masennus mikään mörkö ole, mutta hieman arveluttaisi, miten se vaikuttaa omaan käytökseen. Ettei rooliksi tule parisuhteen hovinarri, jonka tehtävä on pitää yllä hyvää tuulta ja virtahepo pois olohuoneesta."
– Herra 47, naimisissa

"En, yksinkertaisesti vaadin naiselta tasapainoisuutta. En siedä irrationaalista kiukuttelua, sallin tunteiden käytön ja näytön, mutta en siedä tunteiden käyttöä päätöksen teossa ilman rationaalista pohdintaa. Ehkä voi kuulostaa raa'alta, mutta ensisijaisesti suojelen omaa hyvinvointiani ja täten kieltäydyn suhteesta, mikäli tiedossa on mahdollisuuskin mielenterveysongelmiin."
– 33, yksin on hyvä

"Riippuu vain ja ainoastaan siitä, kuinka hanakasti nainen tuo masennustaan esille. Jos siitä puhutaan jatkuvasti, antaa se vain kuvan huomionhakuisuudesta ja jonkinlaisesta narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Muuten ei pelota, eikä ole missään vaiheessa pelottanutkaan."
– 24, avioliitossa

"Tietenkin alkaisin, ei masennus maata kaada eikä ketään voi hylkiä sen takia, että aivot haraavat joskus vastaan. Kuka tahansa voi sairastua, eikä kenelläkään ole varmaa tapaa välttyä miltään. Masennuksen läpi käynyt ihminen on todennäköisesti tasapainoisempi ja elämäntavoiltaan terveempi kuin keskivertosuomalainen. Alkoholistin tai valehtelijan kanssa en alkaisi mihinkään."
– 37, sinkku​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat