Miksi moottoripyöräilijä kuoli? Väärällä kaistalla Helsingissä kolaroinut henkilöautoilija vaikutti sekavalta, mutta päihdetestit näyttivät nollaa

Poliisi selvittää Helsingissä Kehä I:llä tapahtunutta kolaria, jossa vastaantulevien kaistalla ajanut henkilöauto törmäsi moottoripyöräilijään. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi kolarissa.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että vuonna 1970-luvulla syntynyt henkilöauton kuljettaja vaikutti sekavalta, mutta puhalsi tilanteessa nolla promillea ja antoi huumausainepikatestiin negatiivisen tuloksen.

Hänet vietiin sairaalahoitoon, mutta siirrettiin sitten poliisivankilaan.

– Selvitämme esitutkinnassa muun muassa, mistä miehen sekava käytös johtui, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala kertoi Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Miehen kuulustelut "työn alla"

Tutkinta jatkuu muun muassa kuulusteluin, ja Suomalan mukaan henkilöauton kuljettajan kuulusteluprosessi on "työn alla". Tutkintaa jatketaan muutenkin, muun muassa teknisin tutkintakeinoin.

– Kuulustelut ovat osa selvitystyötä. Kokonaisuus kertoo mitä kertoo, hän kuvailee.

Henkilön siirto poliisivankilaan viittaa siihen, ettei epäillyn terveydentila vaadi sairaalahoitoa. Negatiiviset tulokset päihdetesteissä eivät myöskään tarkoita, ettei päihdeaineilla olisi osuutta tapahtuneeseen, sillä pikatestit eivät ole täysin varmoja, eivätkä ne tunnista kaikkia mahdollisia päihdeaineita. Poliisi ei ole halunnut tarkentaa, mitä epäiltyjä sillä on miehen sekavuustilan syystä.

Miestä epäillään tässä vaiheessa muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta poliisin mukaan nimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä.

Kolari sattui eilen iltakymmenen aikaan. Poliisi on toivonut, että yleisö ilmoittaisi poliisille mahdollisista havainnoistaan kolariin liittyen. Tiedot voi lähettää osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat