Hyvinkään kuolonkolarissa loukkaantuneet nuoret päässeet pois sairaalasta – poliisin paikkatutkinnassa varmistui yksi asia

3:11
MTV Uutiset Live: Tältä näytti Hyvinkään turmapaikalla lauantaina

Hyvinkäällä Kaltevantiellä tapahtui lauantaina nuoren miehen hengen vienyt kuolonkolari. Muut onnettomuusautossa olleet henkilöt loukkaantuivat.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykankaan mukaan poliisin paikkatutkinnassa on tähän mennessä varmistunut, että ulosajoon on vaikuttanut raju ylinopeus. 

– Tie kaartuu onnettomuspaikalla oikealle. Auto on ajautunut vastaantulevien kaistan yli vasemmalle suojakaiteen läpi ojaan. Esitutkinta on kesken, mutta varmuudella on saatu selville, että auton tilannenopeus on ollut väärä, tutkinnanjohtaja kertoo.

Poliisi ei keskeneräisen tutkinnan vuoksi ota kantaa siihen, oliko vuonna 2002 syntynyt kuolonuhri matkustaja vai kuljettaja. Autossa olleista neljästä muusta henkilöstä yksi loukkaantui vakavasti ja kolme lievemmin.

Poliisin mukaan kaikki ovat jo päässeet pois sairaalahoidosta.

Asianosaisia vielä kuulematta

Onnettomuuteen joutuneet ovat poliisin mukaan noin 20-vuotiaita nuoria aikuisia, joista osa on myös alle 20-vuotiaita. Tutkinnanjohtaja ei toistaiseksi kommentoi, oliko autossa alaikäisiä tai oliko kuskilla ajolupaa.

Lylykangas huomauttaa, että asiasta on käyty runsaasti spekulatiivista keskustelua sosiaalisessa mediassa, eikä poliisi voi antaa lisätietoa ennen kuin tutkinnassa on saatu täysi varmuus tietyistä yksityiskohdista ja tapahtumista.

– Asianosaisia on vielä kuulematta, enkä tahdo johdatella heitä. Tietyistä asioista voidaan tiedottaa vasta, kun asianosaiset on kuultu, Lylykangas sanoo.

Ulosajolla silminnäkijöitä

Onnettomuuspaikalle oli hälyttänyt apua ulkopuolinen henkilö kello 15.58 lauantaina. Ulosajolla on myös silminnäkijöitä.

Poliisi tutkii tapauksessa ainakin törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Muut mahdolliset rikosnimikkeet tarkentuvat Lylykankaan mukaan tutkinnan edetessä, kun tapahtumien kulusta on enemmän tietoa.

Poliisi muistuttaa, että mahdollista kuva- tai videomateriaalia onnettomuudesta ei tule jakaa eteenpäin sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja