Miksi miehet ajattelevat, että naisen vihaisuus on aina kuukautisten syytä? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi jotkut miehet olettavat heti, että kuukautiset ovat syynä naisen kärttyisyyteen? Eikö miesten mielestä nainen voi olla ärtynyt ilman hormonien vaikutusta?" kysyy nimimerkki Sovi Nismi.

Näin miehet vastasivat

”Ja jotkut eivät. Onko tässä ns. 'naisten oletukset miten miehet käyttäytyvät' -listan kohta 156? Itse kuultu äijäläppä. Voisitko jo siirtyä tälle vuosituhannelle?

En lähtisi yleistämään asioita vaan ottaisin oman kohteen kanssa ns. syvähaastattelun, miksi hän näin olettaa (jos olettaa). Tällaisen kommentin takana nimittäin usein on alla N1 eli vain yhden ihmisen näkemys. Ihan sama kuin iltapäivälehden lööpissä lukee: ”kansa raivostui”, ja kun asiaa penkoo, löytyy 3 viestiä joista ehkä yhdessä on lievä ihmettely otsikon aiheesta. Antaa ihmisten olla ärsyyntyneitä tai iloisia ilman että se vaatii tieteellistä tutkimusta taakseen.”
– 56, naimisissa 

"Nainen on miehille monessa suhteessa mysteeri. Erityisen vaikea on ymmärtää naisen mielialan vaihteluja. Välillä on tyyntä, mutta yhtäkkiä ollaan keskelle hitonmoista myrskyä vailla mitään ilmeistä syytä tai varoitusta. Miehet sen sijaan ovat joko hyvällä tuulella hyvinkin pitkään, tai ärtyneitä koko päivän, tai kenties viikon. Yleensä tähän on selvä syy: auto on hajonnut, kotijoukkue hävisi, jäätävä krapula, ylennys meni sivu suun ja muut sellaista. Juuri siksi mies on ymmällään naisen raivon edessä. Tarvitaan pätevää selitystä ja syyllistä. Biologian tunneilta tai naistenlehdistä mieleen jäänyt kuukautiskierto kelpaa tähän hätään.

Kun vanhenet, miehet alkavat olettaa, että vaihdevuodet on ärtymyksesi syy. Tiedä sitten, kumpi on parempi arvaus. Joka tapauksessa mies tarvitsee helposti ymmärrettävän, ja näiltä osin jopa kliinisen, selityksen. Ei me näihin itsekään aina uskota, mutta on helpompi vetää hihasta kuin alkaa pohtia sen syvällisemmin."
– Herra 47, naimisissa 

”Tunnen kyllä naisia, jotka ovat kärttyisiä juurikin kuukautisten aikaan, joten joidenkin naisten kohdalla asia pitää paikkansa. Jotkut miehistä varmasti ovat saaneet vaikutteita televisio-ohjelmista, joissa asiaa käsitellään ja olettavat sen pitävän paikkansa myös töllön ulkopuolella. En kuitenkaan oleta, että kärttyisyyden ainoa syy olisi juurikin kuukautiset. Syitä voi olla muitakin, kuten me miehet.”
– 36, sinkku


***

8:22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja